Sport en voeding

maandag 31 oktober 2016

‘Wedstrijd gewonnen, tijd voor een biertje! Op naar de 3e helft, zo gaat dat vaak.’ Is het eigenlijk wel zo verstandig om meteen alcohol te drinken na een inspanning? Of kun je beter kiezen voor een ander drankje dat we allemaal kennen en dat veel gedronken wordt tijdens de koude herfst- en wintermaanden?

 

Donderdag 13 oktober gaf (sport- en kinder)diëtist Marrit Buteijn een voorlichting over sportvoeding op de nieuwste locatie van Prima Voeding: KBC Haaglanden Fysiotherapie, een praktijk voor (sport)fysiotherapie en manuele therapie.

 

De aanwezige deelnemers kregen een kijkje in de sportvoedingswereld.
Allereerst werd gekeken wat de basisvoeding inhoudt, vervolgens werd uitgebreid ingegaan op wat te eten & drinken voor, tijdens en na een inspanning. Marrit vertelde dat het niet alleen belangrijk is wat je in je mond stopt, maar dat de timing van inname net zo belangrijk is.
Verder werd ingegaan op de zin en onzin van sportdranken en de (hoeveelheid) vochtinname; ‘ik kan het beste water drinken tijdens een inspanning, toch?’
Uiteraard was er gelegenheid om vragen te stellen, waarna een deelnemer vroeg: ‘Stel nou dat ik de keuze heb om na een wedstrijd een patatje te eten of niets, wat moet ik dan kiezen?’ ‘Zijn eiwitsupplementen noodzakelijk?’

Train je minimaal 3x per week gedurende 1 tot 2 uur? Dan kan een persoonlijk advies van de sport(diëtist) zinvol zijn!

 

Heb je de voorlichting gemist, maar ben je wel nieuwsgierig geworden naar de antwoorden op deze vragen? Kom langs bij één van de locaties van Prima Voeding, dan praten wij je graag bij over alles wat je moet weten over (sport)voeding.

 

Naast sportvoeding kan de diëtist van Prima Voeding helpen bij:
diabetes,hart- en vaatziekten, kinder- en zuigelingenvoeding, maag- en darmklachten (waaronder het FODMAP dieet), overgewicht, ondervoeding, voedselallergie- en intolerantie, zwangerschap, mondgezondheid, slaapapneu, voeding tijdens of na een burn-out, jicht, ondergewicht, nierklachten, COPD, oncologie, vegetarisch eten of een advies over gezonde voeding.

 Meer berichten