Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Door ons getest

Thema van de maand: Koolhydraatbeperkt dieet

vrijdag 10 mei 2019

Charlotte, onze diëtist in opleiding, volgde 2 weken Grip op Koolhydraten (GOK) om te ervaren hoe dat is. Ze deelt hieronder haar ervaringen met jullie.

Proberen is ervaren

Doordat er bij Prima Voeding veel gewerkt wordt met de methode Grip op Koolhydraten, leek het Liesbeth een goed idee dat ik, Charlotte, dit ook voor 2 weken zou proberen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet vol enthousiasme aan begon. Dit kwam mede doordat ik net was begon…

Lees verder »

Thema van de maand: veganistisch eten

vrijdag 5 april 2019

Charlotte, onze diëtist in opleiding, schreef voor ons onderstaand blog over haar maand veganistisch eten en haar ervaringen.

Verschillende eetgewoonten
Sinds ik begonnen ben met de studie Voeding en Diëtetiek heb ik het altijd leuk gevonden om verschillende soorten eetgewoonten/diëten uit te proberen. Zo kwam ik ook op het idee om eens een keer voor een maand veganistisch te gaan eten. In mijn achterhoofd knaagde altijd het idee dat dit onmoge…

Lees verder »

Einde van een week GOK

woendag 31 januari 2018

 

Dag 4 vrijdag 26 januari 2018:

Opnieuw de dag begonnen met Griekse yoghurt en notenmuesli. Vervolgens ben ik erg actief bezig geweest. Ik heb 3 uur schoongemaakt; stofzuigen, stoffen, dweilen en zelfs de ramen gezeemd. Ik was om 13.00 uur pas klaar en had erge trek. Niet gek, na zo druk in de weer te zijn geweest. Ik had (kant-en-klare) koolhydraatarme crackers en brood liggen. Ik ging eerst voor de Scandinavian crackers, maar dit beviel mi…

Lees verder »

Eén week GOK volgen om het te ervaren

vrijdag 26 januari 2018

Lees Sarah haar ervaringen in haar week GOK: 

Dag 3: woensdag 24 januari 2018

Sporten is blijkbaar prima te doen na een dag met weinig koolhydraten. Ik heb dinsdagavond tijdens het sporten geen verschil gemerkt en daar was ik blij mee.

De woensdagochtend ben ik gestart met een klein schaaltje Griekse yoghurt met 1 handje zelfgemaakte notenmuesli. Dit bevalt mij goed qua smaak. Qua hoeveelheid vind ik het een beetje weinig lijken, maar na het o…

Lees verder »

Eén week GOK volgen om het te ervaren

dinsdag 23 januari 2018

In november heb ik, Sarah (diëtist bij Prima Voeding) de bijscholing van Grip Op Koolhydraten (GOK) gevolgd. Ik begeleid al een tijdje mensen die GOK volgen, maar nu werd het toch echt tijd dat ik het ook zelf ging ervaren. Om die reden ga ik één week GOK volgen.

Starten met een nieuw voedingspatroon heeft voorbereiding nodig. Vandaar dat ik in het weekend inkopen heb gedaan. Mijn boodschappenlijstje zag er als volg uit:

- Griekse yoghurt 10%…

Lees verder »

De diëtist test GOK

zondag 25 juni 2017

De 2 weken zijn alweer afgelopen en vandaag dus alweer het laatste blog over het testen van Liesbeth van Grip op koolhydraten.

Het resultaat: 1,7 kg lichter, centimeters heb ik helaas niet gemeten bij mezelf, maar mijn broeken zitten ruim.

Donderdag: 22 juni
De dag vandaag begonnen met de supervezelcrackers (2 stuks) met roomboter en kaas. Een goede start.

Als lunch weer de GG scandinavian crackers, want die vind ik toch makkelijk als ik werk…

Lees verder »