Archief

Thema van de maand: mineralen, magnesium

dinsdag 12 februari 2019

Vorige week hebben we het over calcium gehad. Dit is een belangrijk mineraal voor de botten. Magnesium is ook belangrijk voor de botten. Het is namelijk nodig voor de vorming van bot en spieren. Veel mensen gebruiken dan ook magnesium tabletten als zij last hebben van spierkrampen/pijnen. Maar neem niet een te hoge dosering want, bij een hoge inname van magnesium via tabletten kunnen darmklachten ontstaan, zoals diarree.

 

Tekort

Een tekort …

Lees verder »

Thema van de maand: mineralen, calcium

Thema van de maand, woendag 6 februari 2019

Calcium is een mineraal die belangrijk is voor je botten en je gebit. Het zorgt voor een stevig gebit en gaat botontkalking tegen.

Tips:

Een aantal tips op je botten lang stevig te houden:

Zorg voor voldoende calcium inname op jonge leeftijd. Hoe meer calcium in je botten als je jonger bent, hoe langer je botten stevig blijven. Naast voldoende calcium is vitamine D ook erg belangrijk voor stevige botten. Vitamine D is nodig o… Lees verder »

Thema van de maand: mineralen

Thema van de maand, dinsdag 5 februari 2019

In november hebben we verschillende belangrijke vitaminen besproken. In februari en maart zullen we meer vertellen de mineralen: calcium, magnesium, kalium en natrium. En ook de spoorelementen ijzer en jodium. Van spoorelementen hebben we het minst nodig, maar dat betekent niet dat zij minder belangrijk zijn.

Houdt onze facebook en website dus in de gaten als je een gezond en volwaardig voedingspatroon belangrijk vindt en alles wil weten over de…

Lees verder »

Thema van de maand: Goede voornemens

Thema van de maand, donderdag 24 januari 2019

Wil je gezonder gaan eten in 2019 en houd je dat tot nu toe goed vol?Je bent een topper!

16 uur cup a soup?

Maar heb je zo onderhand ook weer eens behoefte aan iets lekkers of snack je om 16 uur naar iets te eten? Wat kan je dan doen?

Een tussendoortje kan ook goed voor je zijn. Waarom? Omdat het voorkomt dat je erge trek krijgt als je tussendoor iets kleins eet. Als je met erge trek aan een maaltijd begint, eet je soms teveel. Maar kies …

Lees verder »

Stagiar: Charlotte Wttewaal

Praktijknieuws, donderdag 24 januari 2019

Sinds deze week is Charlotte Wttewaal (spreek uit als Uutewaal) bij ons gestart als stagiair. Zij studeert aan de opleiding Voeding en diëtetiek en is tot 7 juni bij ons. Ze gaat ons ondersteunen in allerlei taken, maar zal ook gesprekken voeren onder de begeleiding van Sara en Liesbeth.
 

Je komt haar tegen op al onze locaties. Charlotte veel succes met je stage.

Lees verder »

Folder bestellen Voeding en Mondgezondheid

Praktijknieuws, dinsdag 15 januari 2019

Sinds kort kan je als zorgprofessional of ouder onze folder over Voeding en mondgezondheid bestellen. De folder bevat praktische tips over voeding voor het voorkomen en verminderen van cariës en erosie. De folder is gericht op ouders van kinderen in de leeftijd van 2-11 jaar.

Je kan de folder bijvoorbeeld uitdelen in je diëtistenpraktijk of mondzorgpraktijk.

Voor meer informatie klik hier.

Lees verder »

Thema van de maand: Goede voornemens

Thema van de maand, donderdag 3 januari 2019

Goede voornemens voor het nieuwe jaar, heb jij ze?

Acht op de tien Nederlands heeft goede voornemens. Vaak staat op nummer 1: afvallen en meer bewegen. Om die reden staat deze maand bij ons in het teken van gezonde voeding en tips om gewicht te verliezen.

Goede voornemens maken is één ding, maar je wil iets anders aanpakken, dus zorg ervoor dag je dit goed doet en ze kan bestendigen. Dus hoe vallen we op een gezonde manier af? Of hoe kunnen we …

Lees verder »

Thema van de maand: feestdagen, oud en nieuw

Thema van de maand, vrijdag 28 december 2018

Het laatste feest van 2018 staat voor de deur: Oud-en-Nieuw. Tijd om na te denken over de goede voornemens voor 2019. Maar eerst nog even feest.
Vaak gaat dit gepaard met oliebollen, appelflappen, champagne en wellicht nog andere alcoholische dranken. Allemaal heel lekker, maar ook bevatten ze veel calorieën. En wellicht ga je ook nog gourmetten of staat er een ander uitgebreid diner op de planning?

Wij geven ook voor oud-en-nieuw een aantal t…

Lees verder »

Jarig

Praktijknieuws, maandag 24 december 2018

Vandaag bestaat de praktijk 6 jaar en daar ben ik trots op. 6 jaar geleden ging ik naar de Kamer van Koophandel om Prima Voeding in te schrijven en sindsdien zijn er leuke en goede dingen op mijn pad gekomen.

Inmiddels werk ik niet meer alleen en werkt Sarah ook bij Prima Voeding. Samen draaien we inmiddels 1,8 FTE per week en 8 locaties in Voorburg en Den Haag.

6 jaar geleden had ik nog geen klanten en inmiddels hebben we bijna 1400 mensen m…

Lees verder »

Fijne feestdagen

Praktijknieuws, woendag 19 december 2018

Ook wij gaan een aantal dagen genieten met gezin, familie en vrienden. Daarom is de praktijk gesloten van 24 december tot en met 2 januari. We zijn dan ook telefonisch niet bereikbaar.

Voor spoedafspraken, of het alvast inplannen van een afspraak in het nieuwe jaar kan een e-mail gestuurd worden naar info@primavoeding.nl. De mail wordt dagelijks gelezen met uitzondering van 25, 25 december en 1 januari.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen…

Lees verder »

Thema van de maand: feestdagen, kerst

Thema van de maand, dinsdag 18 december 2018

Wat zijn jouw plannen voor de kerst? Vaak weten we al ver van tevoren wat we gaan doen met de kerst. Ga je uit eten? Vier je de kerst bij familie of vrienden? Of blijf je lekker thuis?Heb je een uitgebreid kerstontbijt of brunch of heb je alleen een kerstdiner?
Wij geven een aantal tips om de kerstdagen ‘gezond’ door te komen.

Het kerstonbijt of de kerstbrunch:
Heb je geen kerstontbijt of brunch? Kies dan voor een gezond ontbijtje en een lunc…

Lees verder »

Eerste afspraak in 2018

Praktijknieuws, dinsdag 11 december 2018

Wil je in 2018 nog een eerste afspraak maken, wees er dan snel bij. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, helaas niet meer op alle locaties. Op onze locaties in Voorburg maak je nog de meeste kans.

De praktijk is gesloten vanaf 24 december tot en met 2 januari. Wij zijn dan ook telefonisch niet bereikbaar. Voor het maken van een spoedafspraak kan je mailen naar info@primavoeding.nl. De mail wordt alle dagen, behalve 25,26 december en 1 janua…

Lees verder »

Thema van de maand: feestdagen

Thema van de maand, donderdag 29 november 2018

De zomer is nog maar net voorbij en de winkels hebben al pepernoten en andere sinterklaassnoepgoed in de winkels liggen. Allemaal erg lekker en maar voor een korte periode van het jaar verkrijgbaar. Al lijkt deze periode steeds langer te worden!

Wanneer je bezig bent om af te vallen of om op gewicht te blijven, kan dit een lastige periode zijn.

Daarom een aantal tips:

 De meest simpele tip is; haal zo min mogelijk sinterklaassnoepgoed in…

Lees verder »

Thema van de maand: feestdagen

Thema van de maand, woendag 28 november 2018

O jee?! De feestdagen staan weer voor deur. Een periode van gezelligheid met familie en/of vrienden. Maar ook veel etentjes en lekkernijen. Hoe gaan we daarmee om? Omdat dit voor veel mensen een lastige periode kan zijn, geven wij deze maand voedingstips voor tijdens de feestdagen.

Wat belangrijk is om te beseffen is dat de feestdagen maar een korte periode in het jaar is en dat je  tijdens deze periode best wat extra’s mag eten. Een bekende uit…

Lees verder »

Thema van de maand: Vitaminen, Vitamine B12

Thema van de maand, maandag 26 november 2018

Vitamine B12 is een belangrijk vitamine voor onder andere veganisten. Vitamine B12 komt namelijk alleen in dierlijke producten voor. Mensen met een veganistisch voedingspatroon eten geen dierlijke producten, hierdoor zullen zij ten alle tijden vitamine B12 moeten slikken via supplementen om voldoende vitamine B12 binnen te krijgen.

Ook iemand met een vegetarisch of flexitarisch voedingspatroon moet opletten om voldoende vitamine B12 binnen te kr…

Lees verder »

Thema van de maand: Vitaminen, Vitamine B11 (foliumzuur)

Thema van de maand, donderdag 22 november 2018

Vitamine B11 is beter bekend als foliumzuur, het vitamine voor zwangere vrouwen. Maar natuurlijk niet alleen voor zwangere vrouwen. Iedereen heeft foliumzuur nodig voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Door gevarieerd te eten kunnen we voldoende foliumzuur binnen krijgen. Zwangere vrouwen hebben echter meer foliumzuur nodig dan normaal, daarom moeten zij een supplement nemen van 400 microgram. Dit vermindert de kans op geboorteafwijkinge…

Lees verder »

Liesbeth met artikel in Diabetespro

dinsdag 20 november 2018

Liesbeth heeft een artikel in Diabetespro geschreven over voeding bij Diabetes en Coeliakie.

Wil je dit nalezen? Klik hier.

Wist je dat Liesbeth in zowel Diabetes als Coeliakie gespecialiseerd is. Ze heeft recent de post HBO Voeding en Diabetes afgerond en is lid van het diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (net als Sarah)

Heb je Diabetes en/of Coeliakie en problemen met de voeding of vragen over wat je precies kan eten? Ma…

Lees verder »

Weegschaal weer gecheckt

Praktijknieuws, donderdag 15 november 2018

Onze bio impedantie weegschaal die op onze hoofdlocatie aan de Raadhuisstraat in Voorburg is weer gekalibreerd en geijkt en kan weer een jaar zijn belangrijke werk doen.
Onze bio impedantie weegschaal geeft informatie over je vochtgehalte, vetmassa en spiermassa. Dit is heel nuttige informatie voor onze begeleiding. En leuk om te zien voor jezelf.

Wij hebben deze weegschaal alleen op de Raadhuisstraat staan, omdat het een flinke aanschaf is e…

Lees verder »

Thema van de maand: Vitaminen, Vitamine C

Thema van de maand, dinsdag 13 november 2018

Vaak denken we bij vitamine C aan de vitamine voor onze weerstand. Maar vitamine C doet nog meer:  Vitamine C is een antioxidant. Dat betekend dat het schade voorkomt aan cellen en weefsel en daarmee mogelijk ziektes als kanker en hart- en vaatziekten kan voorkomen.  Vitamine C zorgt voor een betere ijzer opname. Hoe? Als we ijzer uit plantaardige bronnen binnen krijgen wordt dit beter opgenomen als we dit in combinatie met een produc…

Lees verder »

Thema van de maand: Vitaminen, Vitamine D

Thema van de maand, donderdag 8 november 2018

Vitamine D is de vitamine waar we mee starten deze maand. De meeste mensen weten wel dat de zon vitamine D levert. Maar vitamine D zit ook in onze voeding. Er zijn veel mensen met een tekort aan vitamine D en daarom vinden wij het belangrijk om meer informatie over dit vitamine te geven.

Wat doet vitamine D?

Vitamine D hebben we nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarmee van belang voor stevige botten en tanden…

Lees verder »

Thema van de maand: Vitaminen

Thema van de maand, donderdag 1 november 2018

November staat bij ons het teken van vitaminen en mineralen. Deze voedingsstoffen krijgen vaak weinig aandacht en daarom zetten wij ze in de schijnwerpers de komende maand.

Meestal wordt er gekeken naar de hoeveelheid calorieën, vetten of koolhydraten in de voeding. Maar voor een volwaardig voedingspatroon zijn vitaminen en mineralen erg belangrijk. Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid.

Door te kiezen voor gezonde voedingsmiddelen en te…

Lees verder »

Beweeg jij volgens het advies van de gezondheidsraad?

Thema van de maand, vrijdag 26 oktober 2018

Beweeg jij volgens het beweegadvies?
Ja, dan hoor je tot de 45% van de bevolking die aan de richtlijn van het beweegadvies voldoet. Maar 55% van de Nederlanders beweegt dus niet voldoende. En dat terwijl bewegen goed is voor de gezondheid. Het verlaagt de kans op verschillende ziektes. Deze positieve effecten hangen samen de hoeveelheid beweging. Meer bewegen is dus nog beter. Veel stil zitten is een boosdoener. 

Het advies voor volwassenen i…

Lees verder »

Dit jaar nog 'gratis' starten met begeleiding bij de diëtist?

Praktijknieuws, maandag 22 oktober 2018

Wil je dit jaar nog starten met gezonder eten? En is het eigen risico voor dit jaar al opgebruikt? Dan kan je dit jaar nog zonder kosten naar de diëtist.
Dus waarom wachten tot januari?

De betaling van de begeleiding van de diëtist vindt plaats vanuit de basisverzekering. En valt niet meer onder het eigen risico als dit al op is.

Voor kinderen tot 18 jaar valt de vergoeding aan de diëtist ook niet onder het eigen risico.

Ook voor mensen …

Lees verder »

Bewegen en een druk gezin, hoe doet Liesbeth dat?

Thema van de maand, donderdag 11 oktober 2018

Wij zien bij Prima Voeding veel mensen die moeite hebben met sporten of het ophogen van de beweging. Als moeder van 3 jonge kinderen (4-7 jaar) herken ik wel dat door drukte sport erbij inschiet. Sinds 2,5 jaar loop ik daarom elke week twee tot drie keer hard. Voor mij is het makkelijkste om als de kinderen slapen de deur uit te kunnen lopen. Als ik naar een sportschool zou gaan, dan moet ik eerst daarheen en dat kost toch weer meer tijd of bij e…

Lees verder »

Thema van de maand: Bewegen

Thema van de maand, donderdag 11 oktober 2018

Ons nieuwe thema voor deze maand is bewegen. Op de website en op Facebook vind je allerlei informatie over bewegen.

Onze eerste post op Facebook laat precies zien hoe vaak en hoe je kan bewegen om gezond te blijven.

 

Lees verder »

Ondervoeding

Thema van de maand, dinsdag 4 september 2018

Wist je dat 15 tot 30% van de thuiswonende ouderen ondervoed is?
Op 19 september is de dag van de diëtist. Dit jaar is het thema van deze dag ‘ouderen’. Omdat ondervoeding vaak bij ouderen voorkomt, behandelen we deze maand het thema ondervoeding.

Wat is ondervoeding?
Ondervoeding betekent onbedoeld gewichtsverlies van 5% of meer in de afgelopen maand of 10% of meer in de afgelopen 6 maanden.

Is ondervoeding hetzelfde als ondergewicht?
Nee, …

Lees verder »

Nieuwe algemene voorwaarden

Praktijknieuws, donderdag 30 augustus 2018

Onze algemene voorwaarden zijn sinds deze week aangepast.

Hierin lees je onder andere meer over het hoe en wanneer afzeggen van een afspraak. Wij hebben nog geregeld klanten die hun afspraak te laat afbellen of vergeten. Hierdoor loopt onze wachtlijst op sommige momenten op, terwijl dit dan niet nodig zou zijn. Ook sturen wij liever geen facturen, daar is niemand bij gebaat.

Daarom vragen we je ook om minimaal 24 uur van te voren af te bellen…

Lees verder »

Meten lichaamssamenstelling op onze hoofdlocatie in Voorburg

Praktijknieuws, woendag 22 augustus 2018

Sinds december 2017 hebben wij op onze hoofdlocatie, Raadhuis 49 te Voorburg, een BIA weegschaal. De meeste van onze patiënten zijn er enthousiast over. Net als wijzelf trouwens. Ben jij er al op geweest?

Niet iedereen weet misschien wat een BIA weegschaal doet. Daarom een korte uitleg. 

Wat doet een BIA weegschaal?

Deze weegschaal meet met behulp van elektronen (bio-elektrische impedantie analyse (BIA)) de samenstelling van je lichaam. Onze…

Lees verder »

Beweegkriebelfestival

Ook interessant, dinsdag 21 augustus 2018

Op woensdagochtend 5 september van 9-11.30 uur is het Beweegkriebelfestival! Hier kunnen (groot)ouders van jonge kinderen (0-4 jaar) informatie krijgen over bewegen, gezonde voeding en vooral ook lekker bewegen!

Prima Voeding wordt hier vertegenwoordigd door Sarah. Je kan haar daar alle vragen stellen over gezonde voeding. Daarnaast kan je meedoen aan een suikerklontjes-raad-wedstrijd of de gezonde voeding quiz. Met een passend prijsje natuurli…

Lees verder »

Moeilijke eter? Wij geven wat tips

Thema van de maand, woendag 25 juli 2018

 

Is jouw kind een moeilijke eter, eet het slecht mee met de warme maaltijd? En lukt het daardoor niet om je kind gezond te laten eten? Dit zijn problemen die wij vaak tegenkomen op ons spreekuur.

We geven je vast een aantal tips waarmee je aan de slag kunt om er voor te zorgen dat je kind beter en gezonder gaat eten.

Vaak gaat het mis bij de warme maaltijd. De warme maaltijd is een belangrijke maaltijd. Al zijn de andere maaltijden ook belang…

Lees verder »

Thema van de maand: Kinderen en voeding

Thema van de maand, donderdag 19 juli 2018

Het thema van deze maand is kinderen en voeding. Een gezonde voeding is heel belangrijk voor kinderen. Kinderen zijn nog volop in de groei en dat maakt een juiste samenstelling van de voeding erg belangrijk. Dit is makkelijk gezegd, maar vaak zien we in de praktijk dat dit niet zo makkelijk gaat. Kinderen kunnen een sterke mening hebben als het gaat over eten en vaak vinden zij niet alles wat ‘gezond’ is lekker. Hoe gaan we hier mee om? En wat is…

Lees verder »

Koolhydraatbeperkt: een voorbeeld uit de praktijk

Thema van de maand, maandag 7 mei 2018

Ik heb van alles geprobeerd, maar toch lukt het mij niet om af te vallen. Wat nu?

Mevrouw Elzen is door de huisarts doorverwezen. Onlangs heeft zij haar bloed laten controleren. Hier kwam uit dat haar bloedsuiker wat verhoogd was. Hier schrok mevrouw erg van. Mevrouw is al jaren te zwaar en heeft meerdere diëten geprobeerd. Alles hielp tijdelijk. De kilo’s vlogen eraf maar vervolgens zaten ze er net zo hard weer bij (of zelfs nog meer!). De moed…

Lees verder »

Thema van de maand: koolhydraatbeperkt dieet

Thema van de maand, donderdag 3 mei 2018

Lukt het jou ook niet om af te vallen met een gezond voedingspatroon? Heb je vaak trek in zoet, ook vlak na het eten?  Wellicht is een koolhydraatarm dieet dan wat voor jou.

Binnen onze praktijk werken wij met de methode Grip op Koolhydraten. Deze maand vertellen we je er meer over. Volg ons ook op Facebook voor extra berichten en recepten.

Wat is Grip op Koolhydraten (GOK)?

Grip op koolhydraten is een koolhydraatbeperkt voedingspatroon. Dit v…

Lees verder »

Leven met coeliakie

Thema van de maand, donderdag 19 april 2018

Ontbijt…ik smeer een boterhammetje voor mijn dochter van 4. Lekker kopje thee erbij. Voor mezelf een paar rijstwafels met sandwichspread. Geen brood voor mij. Ik ben glutenvrij. Alweer een jaar of 20 inmiddels.
Het begon met buikpijn. En moe, moe, moe zijn. Een bloedonderzoek en gastroscopie verder bleek ik coeliakie te hebben. En dus had ik een glutenvrij dieet nodig. Dat was best een behoorlijke omschakeling. Ik was puber en wilde vooral nie…

Lees verder »

Thema van de maand: Coeliakie

Thema van de maand, vrijdag 6 april 2018

Het thema van deze maand is coeliakie. Volg ons ook op Facebook voor extra berichten en recepten.

Wat is coeliakie?

 

Coeliakie (je spreekt het uit als seuliakíé), wat is dat? Coeliakie is een glutenintolerantie. Dat betekent dat je niet tegen gluten kunt. Wanneer iemand met coeliakie wel gluten eet, raakt het slijmvlies van de darm beschadigd, met alle gevolgen van dien. Ook kunnen er andere klachten voorkomen, als depressie, bloedarmoede en …

Lees verder »

Week voor de gezonde jeugd

Ook interessant, zondag 18 maart 2018

5 tot 12 maart stond in het teken van de Week voor de Gezonde Jeugd. Op uitnodiging van JOGG Leidschendam-Voorburg mochten wij in de Waterlelie in Leidschendam en de Groene Loper in Voorburg aan de slag met het maken van gezonde traktaties. De kinderen hebben een gezonde bananenraceauto geknutseld.

Daarnaast hebben zowel Sarah als Liesbeth voorlichting gegeven over de hoeveelheid suiker in verschillende dranken.

Dranken en gewicht

Er veel keus…

Lees verder »

Nationale week zonder vlees

Ook interessant, dinsdag 6 maart 2018

Maandag is de Nationale Week zonder Vlees gestart. Het doel hiervan is om de vleesconsumptie omlaag te brengen. Doe je ook mee?

Vegetarische diëtist

Ik, Sarah (diëtist bij Prima Voeding), ben al jaren vegetariër. Vlees was nooit echt mijn ding en ik ben van de een op de andere dag gestopt met vlees eten. Ik zat toen nog op de basisschool en had weinig kennis over voeding. Ik had twee verschillende voorbeelden; een moeder die al jaren vegeta…

Lees verder »

De diëtist zet een tandje bij

maandag 5 maart 2018

‘Graag jouw voedingsadvies bij cariës bij een jongetje van vier jaar oud.’ Ik krijg een verwijzing van de kindertandarts onder mijn neus geschoven voor een kindje van vier jaar. Hij had vandaag niet zo veel zin in het zoveelste bezoekje aan de tandarts om zijn gaatjes te laten vullen. Ik hoor je denken: ‘Een diëtist bij een tandarts?’ Jawel, die twee hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken.

Bezorgd

Seppe van vier jaar komt samen me…

Lees verder »

Thema van de maand: Mondgezondheid en voeding

maandag 5 maart 2018

Een diëtist die zich bemoeit met mondgezondheid? Klinkt niet meteen heel logisch, maar bij Prima Voeding doen we dat wel! Sinds het begin van de praktijk 5 jaar geleden werken wij samen met verschillende tandzorgpraktijken. Bij Jeugdtandzorg West in Den Haag houden wij spreekuren op 4 van hun 6 locaties in Den Haag. En op deze locaties is iedereen welkom. 

We bieden de tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten ondersteuning op het geb…

Lees verder »

Nieuwe locatie

Praktijknieuws, vrijdag 2 februari 2018

Prima Voeding is sinds eind januari ook te vinden aan de Dreef 56 in Den Haag. Dit is een locatie van de Jeugdtandzorg West waar we een goede samenwerking mee hebben.

Iedereen is van harte welkom op deze locatie. Dus maak gerust een afspraak.

Lees verder »

Einde van een week GOK

Door ons getest, woendag 31 januari 2018

 

Dag 4 vrijdag 26 januari 2018:

Opnieuw de dag begonnen met Griekse yoghurt en notenmuesli. Vervolgens ben ik erg actief bezig geweest. Ik heb 3 uur schoongemaakt; stofzuigen, stoffen, dweilen en zelfs de ramen gezeemd. Ik was om 13.00 uur pas klaar en had erge trek. Niet gek, na zo druk in de weer te zijn geweest. Ik had (kant-en-klare) koolhydraatarme crackers en brood liggen. Ik ging eerst voor de Scandinavian crackers, maar dit beviel mi…

Lees verder »

Eén week GOK volgen om het te ervaren

Door ons getest, vrijdag 26 januari 2018

Lees Sarah haar ervaringen in haar week GOK: 

Dag 3: woensdag 24 januari 2018

Sporten is blijkbaar prima te doen na een dag met weinig koolhydraten. Ik heb dinsdagavond tijdens het sporten geen verschil gemerkt en daar was ik blij mee.

De woensdagochtend ben ik gestart met een klein schaaltje Griekse yoghurt met 1 handje zelfgemaakte notenmuesli. Dit bevalt mij goed qua smaak. Qua hoeveelheid vind ik het een beetje weinig lijken, maar na het o…

Lees verder »

Eén week GOK volgen om het te ervaren

Door ons getest, dinsdag 23 januari 2018

In november heb ik, Sarah (diëtist bij Prima Voeding) de bijscholing van Grip Op Koolhydraten (GOK) gevolgd. Ik begeleid al een tijdje mensen die GOK volgen, maar nu werd het toch echt tijd dat ik het ook zelf ging ervaren. Om die reden ga ik één week GOK volgen.

Starten met een nieuw voedingspatroon heeft voorbereiding nodig. Vandaar dat ik in het weekend inkopen heb gedaan. Mijn boodschappenlijstje zag er als volg uit:

- Griekse yoghurt 10%…

Lees verder »

Volwaardig lid Diëtistennetwerk NCV

Praktijknieuws, donderdag 14 december 2017

Al een aantal jaar was Liesbeth aspirant lid van het Diëtistennetwerk van de NCV. Sinds dit jaar is zij ook volwaardig lid en word dus ook op de website van de NCV vermeld als gespecialiseerde Coeliakie diëtist.

Je kan voor dieetadviezen bij Coeliakie of allergieën op het spreekuur terecht bij Liesbeth en zij houdt spreekuur in Medisch Centrum Oud Voorburg op dinsdag (ook de avond), woensdag, donderdag en vrijdag.

Ook zijn consulten via Sky…

Lees verder »

Dieetverklaringen voor de belastingdienst

Praktijknieuws, woendag 22 november 2017

Als behandelend diëtist kunnen wij ook een dieetverklaring voor de belastingdienst verzorgen. Als je bijvoorbeeld het FODMAP hebt gevolgd of aan moest komen in gewicht. Daarnaast zijn er nog andere diëten waarvoor je een extra aftrek kan doen voor de belasting. Voor de volledige lijst klik hier.

Als je wilt dat wij een verklaring voor je maken, dan kan je ons mailen via info@primavoeding.nl.
Voorwaarde is wel dat je bij ons onder behandeling b…

Lees verder »

Sarah stelt zich voor

Praktijknieuws, zondag 5 november 2017

Per 23-10 werkt Sarah van Teijlingen als diëtist voor Prima Voeding.

Sarah is in 2017 afgestudeerd en heeft gewerkt voor 2 andere diëtistenpraktijken in Leiden en Den Haag. Ze vindt het geven van een persoonlijk voedings- en leefstijladvies erg belangrijk en gaat dan ook met veel plezier aan de slag.

Daarnaast is zij deze maand ook opgeleid in de methode Grip op Koolhydraten. En kan zij dus ook iedereen helpen die een koolhydraatbeperkte voedin…

Lees verder »

Gezond op gewicht tijdens en na je zwangerschap

maandag 21 augustus 2017

Dit najaar organiseren we in Voorburg weer 2 bijeenkomsten Gezond op gewicht tijdens en na je zwangerschap.

Je kan in alle fases van je zwangerschap aansluiten. Meer informatie? Klik hier.

Lees verder »

Gezocht: Kinderdiëtist

vrijdag 11 augustus 2017

Per november 2017 gaat Marrit ons helaas verlaten en daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Ben jij de energieke, ondernemende kinderdiëtist die wij zoeken? Reageer dan nu op de vacature.

Lees verder »

De diëtist test GOK

Door ons getest, zondag 25 juni 2017

De 2 weken zijn alweer afgelopen en vandaag dus alweer het laatste blog over het testen van Liesbeth van Grip op koolhydraten.

Het resultaat: 1,7 kg lichter, centimeters heb ik helaas niet gemeten bij mezelf, maar mijn broeken zitten ruim.

Donderdag: 22 juni
De dag vandaag begonnen met de supervezelcrackers (2 stuks) met roomboter en kaas. Een goede start.

Als lunch weer de GG scandinavian crackers, want die vind ik toch makkelijk als ik werk…

Lees verder »

De diëtist test GOK

donderdag 22 juni 2017

Nog een paar dagen, dat ga ik zeker volhouden! Inmiddels ben ik 1,5 kg kwijt. Het gaat nu langzamer dan de eerste dagen, maar de eerste dagen was ook vocht, want ik moest continue plassen. En dat is heel normaal bij het koolhydraatbeperkte dieet.

Maandag: 19 juni

Vanochtend Griekse volvette yoghurt met een handje noten gegeten. Daarnaast nog mijn dagelijkse eetlepel Colon Clean en een multivitamine. Kinderen naar school en nog wat in de tuin ge…

Lees verder »

De diëtist test GOK

maandag 19 juni 2017

Donderdag: 15 juni

Weer een werkdag. Deze keer nog een keer het Noors platbrood uitgeprobeerd als ontbijt. Dit keer met boter en kaas en wat alfalfa. Dat beviel beter dan het beleg van dinsdag. Maar ook de laatste happen stonden me deze keer erg tegen. Wel kon ik prima spreekuur doen tot 12.30 uur.

Als lunch wilde ik eens wat anders dan dinsdag en woensdag, dus heb ik mezelf verwend met een goede buffelmozzerella, daarbij 5 kerstomaten (want bu…

Lees verder »

De diëtist test GOK

dinsdag 13 juni 2017

Dinsdag: 13 juni:
Mijn eerste werkdag van deze week. Ondanks dat ik veel zit, weet ik dat het voeren van gesprekken op het spreekuur ook vrij intensief is en normaal let ik erop dat ik voldoende eet en ook mijn tussendoortjes neem, omdat ik anders eind van de middag nog wel eens trillerig wordt.

Gisteren had ik een Noors platbrood gebakken. Dat zag er lekker uit en ik mis ook wel een beetje het brood. Ik heb dat ontbeten met zelfgemaakte eisala…

Lees verder »

De diëtist test GOK

dinsdag 13 juni 2017

Sinds een paar weken werken we onder andere met de methode van Grip op Koolhydraten (GOK) voor mensen die willen afvallen of hun bloedsuikers verlagen door middel van een koolhydraatbeperking. 
Het is altijd even studeren om een nieuwe aanpak onder de knie te krijgen, maar oefening baart kunst.

Deze keer wilde ik (Liesbeth) het anders aanpakken. Om de methode goed onder de knie te krijgen besloot ik fase 1 ook 2 weken te gaan volgen. Zoals veel…

Lees verder »

Liesbeth weer hergeregistreerd in het kwaliteitsregister

dinsdag 7 maart 2017

Liesbeth is weer kwaliteit geregistreerd tot 2022 in het kwaliteitsregister Paramedici.

Lees verder »

Liesbeth in het Nederlands tandartsenblad

dinsdag 7 maart 2017

In maart staat Liesbeth met een interview in het Nederlands tandartsenblad over de versterking van tandarts en diëtist. Samen met Inge Ouwehand, tandarts van Jeugdtandzorg West, waar Prima Voeding mee samenwerkt en Louise Witteman geeft Liesbeth aan waar de kracht van samenwerking tussen tandarts en diëtist ligt.

Het artikel kan je hier teruglezen.

Wil je een training in jouw praktijk over voeding en mondgezondheid of de samenwerking met de dië…

Lees verder »

Gezond op gewicht tijdens en na je zwangerschap

maandag 13 februari 2017

Dit voorjaar organiseren we in Voorburg weer 2 bijeenkomsten Gezond op gewicht tijdens en na je zwangerschap.

Je kan in alle fases van je zwangerschap aansluiten. Meer informatie? Klik hier.

Lees verder »

Nieuwe locatie

woendag 1 februari 2017

Per vandaag kan je ook op ons spreekuur bij huisartsenpraktijk Avicenna terecht. Het spreekuur is aan de Zuidlarenstraat 197 - 199 in Den Haag.

Iedereen is welkom om een afspraak te maken.

Lees verder »

Foodtrends in 2017

vrijdag 23 december 2016

In 2017 komen er weer nieuwe foodtrends, maar een aantal uit 2016 verstevigen zich. Hieronder een lijstje:

Ambachtelijk eten en drinken wordt nog belangrijker. We willen weten waar ons eten geproduceerd wordt en kopen steeds meer lokaal. We gaan ook steeds weer meer zelf maken. Dus ook in 2017 weg met de pakjes en zakjes. Ga voor puur en zelfgemaakt. We gaan minder vlees eten in 2017. We worden ons steeds meer bewust van het effect va… Lees verder »

Praktijk gesloten rondom de feestdagen

woendag 14 december 2016

Rondom de feestdagen is de praktijk een aantal dagen gesloten en dus telefonisch niet bereikbaar. Dit is van 23 tot en met 27 december, 31 december en op 1 januari.

Wel kunt u een e-mail sturen naar info@primavoeding.nl. Ook om een afspraak te maken.

Fijne feestdagen en een goed begin van 2017 toegewenst van Marrit en Liesbeth.

Lees verder »

Werkdag van de diëtist

woendag 7 december 2016

Hoe ziet een werkdag van de diëtist er nu uit? Marrit vertelt erover:

Wat is het koud vandaag... Met mijn overvolle tas inclusief laptop spring ik op mijn fiets. ‘Brr… wat is het koud vandaag’, denk ik terwijl ik mijn muts nog wat verder over mijn hoofd trek. Ik ben onderweg naar de locatie Jeugdtandzorg West op het Rijswijkseplein. Er staat een vol spreekuur op het programma.   Cariës en overgewicht Allereest komt er een 9-jarig meisje uit … Lees verder »

Te dik als kind en nu diëtist bij Prima Voeding

donderdag 1 december 2016

''Sommige dingen heb je in de hand en aan sommige dingen kun je niets doen. Dik zijn, in mijn geval, daar kon ik niets aan doen. Ik was vroeger dik, te dik. Was ja, en daar ben ik trots op om te kunnen zeggen!''

Lees hier het ervaringsverhaal van onze diëtist Marrit Buteijn, zij was vroeger te zwaar en geeft nu zelf met veel plezier voedings- en dieetadviezen bij Prima Voeding.

 

Lees verder »

Liesbeth in Nederlands Tijdschrift voor Diëtisten over samenwerking met tandartsen

woendag 2 november 2016

Deze maand staat Liesbeth met een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Diëtisten met haar ervaringen over samenwerking met de tandartspraktijk.

Het artikel kan je hier lezen.

Ook klachten van de mondgezondheid, zoals aften, vaak gaatjes, erosie of ontstoken tandvlees? Liesbeth en Marrit kunnen je helpen om deze klachten te verminderen. Maak nu een afspraak op één van onze locaties in Den Haag of Voorburg om te bespreken wat er anders kan …

Lees verder »

Sport en voeding

maandag 31 oktober 2016

‘Wedstrijd gewonnen, tijd voor een biertje! Op naar de 3e helft, zo gaat dat vaak.’ Is het eigenlijk wel zo verstandig om meteen alcohol te drinken na een inspanning? Of kun je beter kiezen voor een ander drankje dat we allemaal kennen en dat veel gedronken wordt tijdens de koude herfst- en wintermaanden?

 

Donderdag 13 oktober gaf (sport- en kinder)diëtist Marrit Buteijn een voorlichting over sportvoeding op de nieuwste locatie van Prima Voedi…

Lees verder »

Prima Voeding gaat samenwerking aan met KBC Haaglanden

dinsdag 18 oktober 2016

Vanaf vandaag heeft Marrit, onze (sport- en kinder)diëtist op dinsdag een spreekuur bij KBC Haaglanden. Op deze locatie werken we intensief samen met de fysiotherapeuten van KBC Haaglanden.

Iedereen is van harte welkom aan Haverkamp 210 in Den Haag. Wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Lees verder »

Gratis bijeenkomst over Sport en Voeding

woendag 5 oktober 2016

Op 13 oktober om 20 uur organiseren KBC Haaglanden en Prima Voeding een gratis bijeenkomst over sport en voeding in Den Haag.  

Onderwerp van de avond is een inleiding in sportvoeding met onder andere informatie over voeding bij sporten, voeding en vochtinname tijdens en na het sporten en is het nemen van supplementen nodig.

Iedereen is van harte welkom, maar aanmelden is wel verplicht. Je kan je aanmelden via info@kbchaaglanden.nl onder vermel…

Lees verder »

De ultieme dieettip

woendag 14 september 2016

Joppe Houpt vroeg mij en 12 collega's naar de ultieme dieettip. Je leest ze op https://www.prolist.nl/dieet-volhouden-tips-experts 

Mooi om te zien dat deze diëtisten op één lijn zitten.

Lees verder »

Nieuwe locatie

vrijdag 2 september 2016

Per 1 september 2016 is er ook een spreekuur in Medisch Centrum Hollands Spoor op de 2e etage. Deze locatie is te vinden aan de Stationsweg 107 in Den Haag.

Je bent van harte welkom op deze locatie. Wil je hier een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

 

Lees verder »

Voorlopig laatste training Voeding in de kraamtijd

vrijdag 26 augustus 2016

Prima Voeding biedt de scholing Voeding in de Kraamtijd aan voor kraamverzorgenden. Deze bijeenkomst is geacrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) voor 2 punten. De accreditatie loopt nog tot 16 september 2016. Daarom wordt op 12 september voorlopig de laatste scholing gegeven.   In de bijeenkomst van 2,5 uur leer je meer over voeding voor de kraamvrouw. De bijeenkomst is op 12-09-2016 van 19.30 - 22 uur in Voorburg. Er zijn nog een … Lees verder »

Blog Voeding in de kraamtijd

donderdag 7 juli 2016

Voeding in de kraamtijd Na de bevalling begint het herstellen. De kraamvrouw heeft een fikse inspanning geleverd en het lichaam heeft tijd en energie nodig om te herstellen. Deze energie haal je onder andere uit voeding. Maar niet elk voedingsmiddel is even geschikt om aan te sterken en te herstellen.
Brandstof Je hebt ‘goede’ brandstof en ‘slechte’ brandstof. Goede brandstof haal je uit gezonde producten en bestaat uit een variatie aan vita… Lees verder »

Nu ook avondspreekuur

dinsdag 7 juni 2016

Vanaf deze maand is er ook een avondspreekuur op de locatie aan de Raadhuisstraat 49 in Voorburg.

Je bent van harte welkom als een afspraak overdag niet goed uitkomt.

Lees verder »

Liesbeth bij FunX

donderdag 12 mei 2016

Gisteren eind van de middag was Liesbeth te horen bij FunX over het beste gewicht voor een lang leven naar aanleiding van een artikel in het NRC.

Luister hier het fragment terug.

Lees verder »

Sportdiëtist

donderdag 17 maart 2016

Vanaf nu kan je bij Prima Voeding ook terecht voor advies over sport en voeding.   Marrit Buteijn, onze nieuwe diëtist, heeft recent haar post-HBO Sport en Voeding afgerond en zal haar expertise gaan inzetten voor Prima Voeding.   Dus heb je vragen over voeding bij sporten, zoals: Kan ik mijn prestaties verbeteren met een andere voeding? Hoe krijg ik meer spieropbouw? Hoe kan ik mijn uithoudingsvermogen vergroten? Welke … Lees verder »

Klantervaringen

woendag 16 maart 2016

Deze week kreeg ik weer een mooie klantervaring toegestuurd. Deze keer van een jongedame die ik begeleidde om het FODMAP dieet te volgen. Dit is zeker niet het makkelijkste dieet, maar geeft in 75% van de gevallen een goed resultaat voor mensen met PDS.

Het is geweldig als je mensen zo goed op weg kan helpen.

Lees verder »

Inschrijven via de website voor Voeding in de kraamtijd

dinsdag 9 februari 2016

Er kan nu via de website ingeschreven worden voor Voeding in de kraamtijd, een geaccrediteerde scholing voor kraamverzorgenden.

Wil je ook meedoen op 14 maart of 25 mei? Schrijf je dan hier in.

Wil je met een groep meedoen of een Incompany training? Neem dan contact op via info@primavoeding.nl of 06-43577459.

Lees verder »

De beste wensen

maandag 4 januari 2016

Prima Voeding wenst iedereen een schitterend 2016!


Dat al je doelen mag bereiken. Gezonder worden doe je niet in één keer, maar in kleine stapjes en elke stap is een overwining. Vier deze.

Lees verder »

Feest

donderdag 24 december 2015

Vandaag is het feest! Prima Voeding bestaat alweer 3 jaar! Op naar nog eens 3 jaar.

Ik dank jullie allemaal voor het vertrouwen in de afgelopen jaren. En voor het nieuwe jaar staan er weer leuke ontwikkelingen op het programma.

Hier vind je ook de laatste nieuwsbrief die vandaag is uitgekomen.

Lees verder »

Praktijk telefonisch niet bereikbaar

dinsdag 22 december 2015

Op 25, 26 en 31 december is de praktijk telefonisch niet bereikbaar. Wel kan je een e-mail sturen naar info@primavoeding.nl.

De overige dagen tussen 21 en 31 december is de praktijk bereikbaar van 9 tot 17 uur.

Prima Voeding wenst u fijne feestdagen en het beste voor 2016.

Lees verder »

Heerlijk avondje is bijna gekomen...

woendag 25 november 2015

Binnenkort is daar weer het heerlijk avondje.
En we worden niet alleen verwend met cadeaus maar ook met eten. Ga je aan de pepernoten? Krijg je een chocoladeletter? Of kies je voor marsepein? Hieronder alle heerlijkheden op een rij met daarbij het aantal calorieën.

Lekkernij kcal Kruidnootjes, 35 gram, zo'n 20 stuks 175 kcal …

Lees verder »

Dit jaar nog 'gratis' naar de diëtist?

woendag 11 november 2015

Wil je dit jaar nog starten met gezonder eten? En is het eigen risico voor dit jaar al opgebruikt? Dan kan je dit jaar nog zonder kosten naar de diëtist. Dus waarom wachten tot januari?

De betaling van de begeleiding van de diëtist vindt plaats vanuit de basisverzekering. En valt niet meer onder het eigen risico als dit al op is.

Voor kinderen tot 18 jaar valt de vergoeding aan de diëtist ook niet onder het eigen risico.

Ook voor mensen met Di…

Lees verder »

Bereikbaarheid Raadhuisstraat

woendag 11 november 2015

Vanaf 9 november tot en met eind november is de praktijk in de Raadhuisstraat niet bereikbaar via het Oosteinde in verband met het vervangen van het riool.

Je kan de praktijk bereiken via de van Schagenstraat en de Herenstraat, langs de Hoogvliet. Of via de Westvlietweg en dan de brug over richting de Raadhuisstraat. Dit is tevens de route die genomen moet worden om de Raadhuisstraat te verlaten.

Het beste kan je met de fiets of lopend komen. O…

Lees verder »

Gezond op gewicht tijdens en na je zwangerschap

woendag 14 oktober 2015

Wil je weten hoe je een gezond gewicht houdt tijdens je zwangerschap of hoe je je gewicht onder controle kan houden? Hoe je daarbij gezond eet zodat ook je kindje voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Maar ook hoe je die extra kilo’s op een gezonde manier weer kwijtraakt na je zwangerschap?
De diëtist van Prima Voeding en Bureau Klasse Kraamzorg organiseren de avond Gezond op gewicht tijdens en na je zwangerschap.

Deze vindt plaats bij Bure…

Lees verder »

Lunch

vrijdag 25 september 2015

Ik vind zelf de lunch één van de fijnste maaltijden van de dag. Ik houd van lekker gevarieerd en gezond lunchen en op zijn tijd eens lekker 'zondigen' bij de lunch is heerlijk.   Ik heb net de special lunch uitgestuurd naar de volgers van de nieuwsbrief. Bekijk hem op http://eepurl.com/bAra6D.   Wil je de 2 volgende specials over de warme maaltijd en tussendoortjes niet missen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. Lees verder »

Wil je ook afvallen? Nog 2 plekken vrij in het SMARTSIZE programma

maandag 21 september 2015

Prima Voeding neemt dit najaar deel aan een universitair onderzoek van het VU met betrekking tot het SMARTSIZE programma. Dit is een gesubsidieerd programma. Hierdoor kan Prima Voeding het SMARTSIZE programma tegen minimale kosten aanbieden aan de deelnemers van het onderzoek. Maar wees er snel bij want er kunnen nog maar 2 personen deelnemen.   In het programma leer je alles over de relatie tussen portiegrootte en energie-innamme, waardoor j… Lees verder »

Ontbijt

maandag 31 augustus 2015

Vandaag is de special ontbijt verschenen. Hierin lees je alles over gezonde ontbijtjes en variatietips voor een lekker ontbijt. Lees hier de special.

In september verschijnt de special over de lunch. Wil je deze niet missen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Lees verder »

Nieuwsbrief zomer 2015

donderdag 16 juli 2015

De laatste nieuwsbrief is net verzonden. Hierin lees je onder andere meer over het aanbod voor de kraamverzorgende, de horeca ondernemer, koolhydraatbeperking en FODMAP dieet. En de nieuwe specials die je de komende maanden in je inbox kan verwachten als je ingeschreven bent voor de nieuwsbrief. Je kan hem lezen via http://eepurl.com/btqPUz 

Wil jij de nieuwsbrief ook in je inbox? Klik dan hier.

Lees verder »

Koolhydraatbeperkt dieet

woendag 15 juli 2015

Bij Prima Voeding werken we sinds begin dit jaar ook met het koolhydraatbeperkt en eiwit verrijkt dieet.
 

Dit dieet wordt ingezet als je:

Al veel diëten hebt geprobeerd en niets werkt. Een BMI boven 27 hebt. Als je (dreigende) diabetes hebt en overgewicht Vrouwen met PCOS Last hebt van slaapapneu

Een koolhydraatarm dieet is niet geschikt als:

Je aangetoonde nierproblemen hebt Bij leverproblemen …

Lees verder »

Wat eet je na je schisis operatie?

woendag 10 juni 2015

Liesbeth werkte recent mee aan een artikel over eten en drinken na een operatie bij schisis. Op de website van BOSK is het artikel terug te vinden.
Lees hier het artikel.

Lees verder »

Fitbit update

donderdag 21 mei 2015

Het is alweer een tijdje geleden dat ik over de Fitbit heb geblogd. Ik draag mijn Fitbit na ruim 2 maanden nog steeds dagelijks met veel plezier. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik elke week minimaal 6 dagen 10.000 stappen loop. En ik kom die afspraak nog steeds na.

Daarnaast doe ik challenges samen met mijn zus in Zwitserland. Zij heeft ook een Fitbit aangeschaft en doordat we vrienden zijn geworden via de app, kunnen we elkaar uitdagen. Als …

Lees verder »

Internationale Anti Dieetdag

woendag 6 mei 2015

Vandaag is het internationale Anti Dieetdag. De Internationale Anti Dieetdag is in 1992 ingesteld als reactie op de zelfmoord van een 15 jarig meisje met maat 42. Ze beëindigde haar leven, omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. Op deze dag staan we stil bij de gevaren van strenge diëten.

Strenge diëten zijn niet de oplossing om blijvend af te vallen. Vaak val je snel af in korte tijd, maar is het op langere termijn niet vol te houden…

Lees verder »

In de media

vrijdag 1 mei 2015

In april verscheen er in Standby, het vakblad voor assistenten in de tandheelkunde, een artikel over een presentatie die Liesbeth gaf op het congres Mondzorg bij het kind in oktober 2014.

In het artikel wordt een deel van de lezing over Voeding, gedrag en gebit uitgelicht. De lezing was gericht op kinderen in de tienerleeftijd.

Wil je het artikel teruglezen? Klik dan hier.

Lees verder »

FODMAP dieet

dinsdag 21 april 2015

In Nederland hebben zo'n 10% van de bevolking de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Vanuit Australië is er een dieet ontwikkeld die voor veel mensen zorgen voor minder of geen klachten meer. Tevens blijkt uit onderzoek dat dit dieet werkt.

In dit dieet worden de slecht verteerbare koolhydraten uit de voeding geschrapt en 1 voor 1 weer geïntroduceerd in de voeding. Als er klachten ontstaan, dan weten we welke voeding het best vermeden ka…

Lees verder »

Nieuwsbrief

donderdag 16 april 2015

Er is een nieuwe nieuwsbrief. Wil je meer weten over dranken, 10.000 stappen per dag, onze nieuwe locatie en stagiaire of de cursus Gezond op gewicht tijdens en na je zwangerschap? Klik dan hier.

Lees verder »

Baby- en kindervoeding, wat speelt er?

dinsdag 14 april 2015

In het DW magazine van maart 2015 vertelt Liesbeth meer over baby- en kindervoeding. Je leest er onder andere over borst- en flesvoeding, biologische voeding, ondervoeding door Superfood en moeilijke eters.

Klik hier als je het artikel wil teruglezen.

Wil je ook in jouw magazine of krant, radio- of tv-programma informatie over voeding? Neem contact op met Liesbeth via liesbethsmit@primavoeding.nl of 06-43577459.

Lees verder »

Nieuwe locatie in Voorburg

woendag 8 april 2015

Sinds vorige week is er een nieuwe locatie van Prima Voeding in Voorburg geopend. We zijn nu ook te vinden met een spreekuur in Gezondheidscentrum O.N.zes aan de Oranje Nassaustraat 6 in Voorburg.

Daar werken we onder andere samen met de huisarts, fysiotherapeuten en psychologen.

Wil je een afspraak maken op deze locatie? Bel dan naar 06-43577459 of e-mail naar info@primavoeding.nl

Lees verder »

Prima Voeding gesloten

vrijdag 3 april 2015

Wegens de Paasdagen is Prima Voeding gesloten op maandag 6 april 2015. Telefonisch is de praktijk dan niet bereikbaar. Je kan natuurlijk wel een voicemail inspreken of een e-mail sturen naar info@primavoeding.nl

Fijne Paasdagen.

Lees verder »

Liesbeth bij FunX

woendag 1 april 2015

Op 24 maart was Liesbeth te horen op radio FunX over poeders die het dagelijkse eten vervangen.

Luister hier het item terug.

Lees verder »

Fitbit update en gratis begeleiding

dinsdag 31 maart 2015

Vorige week berichtte ik jullie over de Fitbit die ik aangeschaft heb. En ik deel graag mijn ervaringen met jullie.

Ik draag de Fitbit Flex dagelijks en vind het een leuke uitdaging om elke dag 10.000 stappen te halen. Het stimuleert mij enorm. Want als ik in de avond nog maar 8000 stappen heb, dan doe ik nog snel een wandeling als de kinderen op bed liggen. Als ondernemer met 3 kinderen lukt het me soms niet om alle stappen te halen, maar in de…

Lees verder »

E-health in de praktijk

zaterdag 21 maart 2015

Sinds deze week loop ik rond met een paars bandje aan mijn arm. De Fitbit Flex!

Hiermee meet ik hoeveel stappen ik per dag zet, hoeveel calorieën ik daarmee verbrand, hoe ik slaap en mijn gewicht. Ook mijn voeding kan ik invoeren in de app van Fitbit, maar makkelijker is om het in te voeren in myfitnesspal, een andere app. En deze synchroniseert met de Fitbit app, zodat daar alle gegevens bij elkaar staan.

En waarom doe ik dit? Ten eerste omdat…

Lees verder »

Voedselallergie op school of opvang

donderdag 12 maart 2015

Je kent vast wel mensen met een voedselallergie, misschien heb je wel kinderen met een voedselallergie op school, kinderdagopvang of BSO. Dit kan een hele uitdaging zijn. Hoe kan je deze kinderen het beste begeleiden en waar moet je op letten? Hieronder vindt je tips.   Tips: ·         Bespreek goed met de school/opvang voor welke voedingsmiddelen een kind allergisch is. Bespreek ook welke voedingsmiddelen problemen kunnen geven en welke zeker… Lees verder »

Drink eens wat anders.

donderdag 5 maart 2015

Vaak krijgen we de vraag: Water is zo saai, wat is een goed alternatief?
  Laten we voorop stellen dat water een goede dorstlesser is en goed voor je gewicht. Maar soms is het inderdaad wat saai. Je kan water pimpen door munt toe te voegen, een schijfje citroen of limoen, een takje lavendel, een schijfje gember of bevroren vruchtjes.   Of drink eens spa rood of (groene) thee met een smaakje of kruidenthee in plaats van water. Ook deze dranken… Lees verder »

Nieuwe locatie in Voorburg

donderdag 26 februari 2015

Vanaf 18 maart is Prima Voeding ook te vinden in Gezondheidscentrum O.N.zes aan de Oranje Nassaustraat 6 in Voorburg.

Er kunnen al afspraken gemaakt worden. Dit kan via 06-43577459 of info@primavoeding.

 

Lees verder »

Nieuwe samenwerking

maandag 23 februari 2015

Sinds begin dit jaar werkt Prima Voeding samen met The Bootclub.

The BootClub verzorgt jouw actieve vakantie om je fitter, vitaler, lichter en energieker te voelen. Kom een weekend of één of meerdere weken bij ons op Bootcamp, waar je veel sport, gezond eet, kan afvallen en: Boost your Lifestyle!

Als samenwerkingspartner kan je via Prima Voeding een kortingscode krijgen voor de aanmelding voor een van de Bootcamps. Hiermee krijg je een gratis …

Lees verder »

Voedingstrends voor 2015

dinsdag 30 december 2014

Vanochtend bij Omroep West in Debby en haar mannen vertelde Liesbeth meer over de voedingstrends voor 2015.

De Superfoods zijn op hun return en gewone gezonde 'foods' zijn in opkomst. We gaan weer meer gezonde producten zoals quinoa, zoete aardappelen en 'slow carbs' eten, zoals noten, zaden, groenten, fruit en peulvruchten.

'Homecooking' (thuis koken) zet verder door in 2015. Hierbij gebruiken we minder ingrediënten met meer smaak. Hiervoor ha…

Lees verder »

Vergoeding begeleiding diëtist in 2015

maandag 29 december 2014

Ook in 2015 wordt de diëtist weer 3 behandeluren per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Deze uren vallen wel onder het verplichte eigen risico van €375,00.

Indien je komt voor begeleiding bij Diabetes, hart- en vaatziekten of COPD, dan vallen de kosten niet onder het eigen risico. Ook voor kinderen geldt het eigen risico niet.

Prima Voeding heeft ook in 2015 een contract met alle zorgverzekeraars. De factuur wordt rechtstreeks naar de zor…

Lees verder »

Feest, 2 jaar alweer!

woendag 24 december 2014

Vandaag bestaat Prima Voeding 2 jaar! Tijd voor een feestje.
En dat vieren we door een korting van 30% op de voedingschecks per e-mail. Tot en met 31 januari 2015 kan je daar gebruik van maken. En je kan kiezen uit een voedingscheck voor jezelf of je kind, als je zwanger bent, vegetarisch eet of een check voor je hele gezin. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Begin het nieuwe jaar goed en kies voor een gezonde voeding en voor een…

Lees verder »

Gastblog: Leven met Coeliakie

woendag 10 december 2014

Ik wil jullie graag nog een keer onderstaand gastblog onder de aandacht brengen. Momenteel eten steeds meer mensen glutenvrij, zonder dat er een medische oorzaak voor is. Dat brengt mensen met een glutenintolerantie wel eens in moeilijkheden als zij uit eten gaan en het dieet soms niet serieus genomen wordt en er niet geheel glutenvrij gewerkt wordt. Een coeliakiepatiënt kan daarna erg ziek worden. Daarbij kan je tekorten aan vitamines en miner…

Lees verder »

Nieuwe samenwerking

woendag 3 december 2014

Sinds kort schrijft Liesbeth Smit elke 2 maanden een column voor het Overblijf Magazine. Dit magazine is gericht op TSO medewerkers en geeft tips over allerlei zaken die spelen tijdens de overblijf op de lagere school.

De eerste column van Liesbeth gaat over de gezonde lunchtrommel.

Meer informatie over het magazine en de columns van Liesbeth kan je vinden op http://www.overblijf-magazine.nl/ 

Lees verder »

Groenten eten kan je leren

zondag 30 november 2014

Kids en groenten lijken geen goede combinatie, maar echt je kan ze het leren. Soms moet je daarvoor wel al je creativiteit uit de kast halen. En waarom eten ze wel groenten bij oma, de gastouder of de kinderopvang?   Hoe dan? De nieuwste inzichten geven aan dat je het beste kan starten met groenten als eerste hapje in plaats van fruit. Zo wennen de kids aan deze smaak en kunnen hem op latere leeftijd ook beter waarderen. Begin dus de eerste 3… Lees verder »

Dit jaar nog 'gratis' naar de diëtist?

zondag 9 november 2014

Is het eigen risico voor dit jaar al opgebruikt? Dan kan je dit jaar nog zonder kosten naar de diëtist. De betaling vindt plaats vanuit de basisverzekering. En valt niet meer onder het eigen risico als dit al op is.

Voor kinderen tot 18 jaar valt de vergoeding aan de diëtist ook niet onder het eigen risico.Ook voor mensen met Diabetes Mellitus, COPD of Hart- en vaataandoeningen wordt de vergoeding voor diëtist bekostigd vanuit de ketenzorg en va…

Lees verder »

Recepten

donderdag 16 oktober 2014

Wil je ook graag gezond eten, maar heb je weinig tijd? Elke week plaatst Liesbeth op de Facebookpagina van Prima Voeding een lekker en gezond recept. En negen van de tien keer zijn ze ook nog snel klaar te maken.

Like nu onze page en eet smakelijk!

Lees verder »

Nieuwe locatie in Voorburg

woendag 10 september 2014

Vanaf 18 september zal Prima Voeding in Voorburg te vinden zijn in Gezondheidscentrum Oud Voorburg aan de Raadhuisstraat 49. De diëtist houdt hier spreekuur op woensdag, donderdag en vrijdag. Wij heten iedereen van harte welkom op deze locatie.

De locatie aan de Prins Bernhardlaan 1 in Voorburg zal na 1 oktober gesloten zijn.

Lees verder »

Liesbeth bij Omroep West

vrijdag 5 september 2014

Aanstaande dinsdag 9 september om 11 uur is Liesbeth weer te gast bij Debby en haar mannen op Omroep West. Deze keer is het onderwerp Suiker.

Lees verder »

Zwanger? Prima Voeding helpt je bij gezonde voeding

donderdag 4 september 2014

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat je gezond leeft. Voeding is hierin heel belangrijk voor je kindje om zich goed te ontwikkelen en jezelf om te zorgen dat je de zwangerschap goed aan kan. Maar voeding kan ook helpen om klachten te voorkomen of te verminderen.

Bij Prima Voeding weten we alles over voeding voor, tijdens en na je zwangerschap. Je kan dan ook met al je vragen terecht op één van onze spreekuren. Maar daarnaast is er ook v…

Lees verder »

Lactose-intolerantie, hoe zit het met kaas?

woendag 27 augustus 2014

Kunnen ze jou ook wakker maken voor kaas? Alle soorten? Maar wat als blijkt dat je lactose-intolerant bent? Hier lees je meer informatie over het eten van kaas bij lactose-intolerantie.   Bij lactose-intolerantie moet je producten met lactose zoveel mogelijk vermijden om geen klachten te krijgen. Welke kazen bevatten lactose? ·         Zachte kaas, smeltkaas, smeerkaas, buitenlandse kaas, zoals brie, camembert enz, verse kaas, zachte geiten-… Lees verder »

Verhuizing

vrijdag 22 augustus 2014

Er zijn wijzigingen in de spreekuurlocaties op komst.

Per 1 september zal er geen spreekuur meer zijn aan de Guntersteinweg 377 in Den Haag.

Per 1 oktober zal er geen spreekuur meer zijn aan de Prins Bernhardlaan 1 in Voorburg.

Deze locaties zullen vervangen worden door een nieuwe locaties in Voorburg. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Lees verder »

Lust ik niet...

woendag 20 augustus 2014

Komt deze zin jou ook bekend voor? Hoor je hem regelmatig aan tafel of tijdens het koken? Het ene kind lust meer dan het andere kind. Dat maakt het soms ook lastig om aan ieders wensen te voldoen tijdens de maaltijden. Maar wat als je kind nu echt (bijna) niets wil eten? Hoe krijg je hem dan aan het eten? Want je wil tenslotte dat je kind gezond eet en alles binnenkrijgt wat hij nodig heeft.   Hieronder vind je een aantal tips om je kind aan he… Lees verder »

Nationale Cholesteroltest

zondag 17 augustus 2014

Heb je op zondag 17 augustus ook je cholesterol laten meten?

Hopelijk was het een goede uitslag. Maar mocht het gebleken zijn dat je cholesterol te hoog is, dan kan een advies (eenmalig is soms voldoende) van de diëtist helpen het cholesterol te verlagen. Bij Prima Voeding kan dat via advies op één van de spreekuurlocaties of via een online-cursus. Voor meer informatie klik hier.

Een advies voor het verlagen van het cholesterol bij de diëtis…

Lees verder »

Snelle en gezonde recepten

maandag 11 augustus 2014

Vanaf nu vind je elke week op onze Facebookpagina een snel en gezond recept. Het eerste recept is dat van een zomerse pastasalade.

Like Prima Voeding op Facebook en krijg inspiratie!

Lees verder »

Nieuwsbrief augustus 2014

vrijdag 8 augustus 2014

Er is weer een nieuwsbrief. In nieuwe stijl! Lees nu meer over picknicken, gezond ijsje en tips voor verkoelende dorstlessers.

Meer lezen? Klik hier.

Wil je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier. Je ontvangt hem dan 4x per jaar in je mailbox.

Lees verder »

Houd een gezond gewicht tijdens je vakantie.

dinsdag 22 juli 2014

Op dinsdag 22 juli was Liesbeth te gast bij Omroep West. Zij vertelde meer over op vakantie gaan zonder al te veel aan te komen bij Dieuwertje Blok en Stephan Evenblij.

Hieronder nog eens de tips op een rijtje:

Houd dezelfde regelmaat aan als thuis. Dan ga je minder snacken tussendoor en blijft je stoelgang makkelijker. Beweeg ook op vakantie. Bezoek een stad(je), doe zo veel mogelijk lopend, zwem baantjes in het zwembad (stel het al… Lees verder »

Liesbeth bij Omroep West

zondag 20 juli 2014

Op dinsdag 22 juli om 11 uur is Liesbeth, na 4 maanden zwangerschapsverlof, ook weer te horen en te zien bij Debby en haar mannen op Omroep West. Zij zal dan meer vertellen over gezond eten tijdens je vakantie Dus ga je naar Frankrijk, Spanje of Griekenland? Zeker luisteren.

Lees verder »

Liesbeth weer aan het werk

woendag 9 juli 2014

Vanaf 14 juli is Liesbeth weer terug van zwangerschapsverlof. We nemen dan helaas afscheid van Susanne.

Wil je een afspraak maken bij Liesbeth? Klik dan hier.

Lees verder »

Blog: Gezonde tussendoortjes tijdens je zwangerschap

zondag 15 juni 2014

Herken je dit? Zwanger en een enorme trek? Maar daarbij gaan die extra kilo’s ook nog eens hard. En je wil niet teveel aankomen tijdens je zwangerschap, want het moet er ook nog eens af. Daarbij wil je ook genoeg en goede voedingsstoffen voor je kindje binnenkrijgen. Tussendoortjes zijn daarbij een goede hulp. Tenminste…als je kiest voor gezond.   Gezond Als je zwanger bent hebt je wat meer energie nodig, waardoor je dus meer trek krijgt. Do… Lees verder »

Artikel in R.O.O.S magazine

dinsdag 27 mei 2014

Vorige week verscheen er een artikel over dieethypes in R.O.O.S magazine. Werken deze diëten ook op langere termijn en wat kan je nog wel eten?

Lees hier wat Liesbeth Smit zegt over dieethypes.

Lees verder »

Hoera, een zoon!

dinsdag 22 april 2014

 

 

Op 17 april is Liesbeth Smit bevallen van Olof. Moeder en zoon maken het goed.

Lees verder »

Ook zonder verwijsbrief naar de diëtist

maandag 14 april 2014

Heb je lichamelijke klachten waarvan je vermoedt dat deze te maken hebben met je voedingspatroon? Ook zonder verwijsbrief van een arts kan je bij Prima Voeding de dieetbegeleiding vergoed krijgen.

Alle diëtisten van Prima Voeding zijn gecertificeerd om dieetbegeleiding te bieden zonder een verwijsbrief. Er wordt dan eerst een korte screening gedaan in het eerste gesprek om te zien of je aan het juiste adres bent bij ons. Is de screeningsuitkomst…

Lees verder »

Afvallen

woendag 2 april 2014

De diëtisten van Prima Voeding hebben ruime ervaring met het begeleiden van mensen die graag willen afvallen. Of dit nu gaat om 5 of 25 kg. We maken altijd een advies op maat en proberen samen met jou te zoeken naar de manier voor jou om blijvend af te vallen. Wij helpen zowel volwassenen als kinderen hierbij. Voor de kinderen is er zelfs elke woensdagmiddag een spreekuur in Den Haag of Voorburg.

Behalve voor begeleiding bij afvallen kan je ook …

Lees verder »

Workshops

donderdag 27 maart 2014

Bij Prima Voeding hebben we een groot aanbod aan groeps- en individuele workshops over gezonde voeding en leefstijl. Ook kunnen we een workshop op maat maken.

Meer informatie over de workshops vind je hier. Wil je weten welke workshops er gepland staan voor de komende tijd? Neem dan een kijkje in onze agenda.

Wil je meer informatie over de workshops? Neem dan contact op.

Lees verder »

Nieuwsbrief maart 2014

donderdag 20 maart 2014

Er is weer een nieuwe nieuwsbrief uit. Deze keer met meer informatie over een gezond gewicht. Veel leesplezier.

Klik hier voor de nieuwsbrief.

Klik hier als je wilt aanmelden voor de volgende nieuwsbrief.

 

 

 

Lees verder »

Nieuw bij Prima Voeding

dinsdag 18 maart 2014

Ben je vegetariër of wil je weten hoe jouw gezin eet? Wil je weten of je gezond eet en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Of hoe je je voeding kan verbeteren?

Nu kan je de eenmalige voedingscheck ook laten uitvoeren voor je hele gezin of voor jou of je kind als je vegetarisch eet. Klik hier voor meer informatie over beide checks.

Wil je een voedingscheck aanvragen? Neem dan contact op via info@primavoeding.nl of
06-43577459.

 

 

Lees verder »

Liesbeth bij Omroep West

maandag 10 maart 2014

Morgen om 11 uur is Liesbeth weer te gast bij Debby en haar mannen op Omroep West. Deze keer zal zij meer vertellen over gezonde tussendoortjes.

 

 

 

Lees verder »

Expert op Mamazoekt.nl

woendag 5 maart 2014

Liesbeth is sinds januari ook expert op www.mamazoekt.nl, de website voor moeders.

Op de website schrijft ze maandelijks een blog met betrekking tot voeding en zwangerschap en/of voeding voor kinderen. Ook kan je via de website korting krijgen op de voedingschecks.

Veel plezier met het lezen van de blogs.

 

 

Lees verder »

Liesbeth met zwangerschapsverlof

vrijdag 28 februari 2014

Vanaf 10 maart gaat Liesbeth met zwangerschapsverlof van haar derde kindje. Tijdens deze periode worden de spreekuren en huisbezoeken overgenomen door Susanne van 't Zet. Liesbeth is weer terug vanaf 1 juli 2014.

Voor het maken van afspraken blijven het telefoonnummer en het e-mailadres hetzelfde. Kijk voor meer info hier.

Lees verder »

Liesbeth bij Omroep West

dinsdag 18 februari 2014

Vandaag was Liesbeth weer te gast bij Debby en haar mannen op Omroep West. Het onderwerp deze keer was crashdiëten.

Crashdiëten zorgen voor een snel resultaat, hieruit haal je je motivatie. Je hoeft er niet bij na te denken, want je volgt gewoon een lijstje. Maar zijn ze nu goed voor je lichaam en is het vol te houden?

Een crashdieet is vaak onvolwaardig in voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Je valt af omdat je veel minder eet dan normaal…

Lees verder »

Contracten zorgverzekeraars 2014

zondag 16 februari 2014

In 2014 heeft Prima Voeding een contract met alle zorgverzekeraars.

Vanuit de basisverzekering wordt 3 uur begeleiding door de diëtist vergoed. Dit valt voor volwassenen onder het eigen risico, tenzij er sprake is van Diabetes, COPD of hart- en vaatziekten. In sommige gevallen wordt de begeleiding van de diëtist ook nog vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor de polis.

Voor kinderen valt de begeleiding van de diëtist niet …

Lees verder »

Superfoods bij Omroep West

woendag 22 januari 2014

Op 21 januari vertelde Liesbeth meer over Superfoods bij Omroep West. Hier kan je nog wat informatie nalezen over de Superfoods.

Wat zijn het?
Superfoods zijn  bepaalde voedingsmiddelen met een positief effect op het lichaam en hebben vaak ook geneeskrachtige eigenschappen. Het zijn voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vitamines, mineralen of sporenelementen. De huidige Superfoodrage richt zich op de exotische Superfoods, zoals chiazaden…

Lees verder »

Blog: De zwangere diëtist

vrijdag 10 januari 2014

Diëtist en zwanger, hoe is dat nu? Ik ben zwanger van mijn derde en inmiddels al 11 jaar werkzaam als diëtist. Tevens ben ik onder andere gespecialiseerd in de begeleiding van zwangere vrouwen met betrekking tot voeding en zwangerschap. Dat varieert van vrouwen die gezonder willen eten, veel klachten hebben, met zwangerschapsdiabetes of niet teveel mogen aan komen in gewicht. Dus ik heb heel wat kennis over voeding en zwangerschap.    Als dië… Lees verder »

Vergoeding afspraak diëtist in 2014

vrijdag 3 januari 2014

Ook in 2014 wordt de begeleiding van de diëtist vergoed voor 3 uur per jaar vanuit de basisverzekering.

Voor volwassenen valt de begeleiding onder het verplichte eigen risico, tenzij er sprake is van Diabetes, hart- en vaatziekten of COPD. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen verplicht eigen risico en is het bezoek aan de diëtist voor de eerste 3 uur kosteloos.

Meer weten over de tarieven en de vergoeding bij Prima Voeding? Klik hier.
Een afs…

Lees verder »

Liesbeth bij Omroep West

donderdag 2 januari 2014

Donderdagochtend 2 januari 2014 was Liesbeth Smit te gast bij Debby en haar mannen op radio en TV West. Al jaren staat namelijk afvallen en meer bewegen op 1 in de top 10 van goede voornemens. Zo ook in 2014.  Liesbeth vertelde meer over goede voornemens en gaf tips om op een verantwoorde manier af te vallen. Hieronder kan je de tips nog eens nalezen:

Eet regelmatig, 3x per dag en 3x een tussendoortje. Maak concrete en praktische voor… Lees verder »

Tips voor een smakelijke kerst zonder veel aan te komen

maandag 23 december 2013

Vanochtend gaf Liesbeth tips bij Omroep West voor een smakelijke kerst zonder daarbij veel aan te komen. Hieronder nog een keer de tips op een rijtje en de bereidingswijze van de kerstboom van komkommer.

Tips:

Blijf regelmatig eten, 3 maaltijden per dag en 3 keer wat tussendoor. Het overslaan van maaltijden zorgt ervoor dat je gaat snacken en meer trek krijgt in zoetigheid. En snacks en zoetigheid bevatten vaak veel calorieën. Ga… Lees verder »

Nieuwsbrief december

dinsdag 3 december 2013

Lees hier de nieuwsbrief van december met daarin tips voor de feestdagen en nieuwe ontwikkelingen binnen Prima Voeding.

Wil je ook elke 3 maanden de nieuwsbrief van Prima Voeding ontvangen? Meld je dan nu aan.

Lees verder »

Origineel cadeau voor de feestdagen?

vrijdag 29 november 2013

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? En is het voor iemand die geïnteresseerd is in gezonde voeding? Geef dan nu een cadeaubon van Prima Voeding.

De cadeaubon kan je aanschaffen vanaf €7,50. Je krijgt de cadeaubon per e-mail of per post. Deze bon kan ingewisseld worden op de volgende producten/diensten:

Alle eenmalige voedingschecks Supermarktrondleiding Online cursus cholesterol Het boek (W)eten… Lees verder »

Prima Voeding op Radio/TV West

vrijdag 22 november 2013

Vandaag (22-11) was Liesbeth Smit van Prima Voeding weer te gast bij Debby en haar mannen op Radio/TV West. Dit maal presenteerde Debby met Fred Zuiderwijk.

Liesbeth gaf tips om kinderen aan het eten te krijgen. Hieronder nog een aantal tips op een rijtje:

Geef zelf het goede voorbeeld. Eet op vaste tijden en aan tafel. Zodat je aandacht voor elkaar en het eten hebt. Zorg voor maximaal 7 eet- en drinkmomenten per dag. De hel… Lees verder »

Vernieuwde pakketten Afvallen na je zwangerschap

maandag 11 november 2013

Net bevallen en willen de kilo's er niet af? Via Prima Voeding kan je professionele begeleiding krijgen om die kilo's aan te pakken.

Sinds november zijn de pakketten Afvallen na je zwangerschap vernieuwd. Klik hier voor meer informatie.

Profiteer bij een start in november ook nog van 15% korting via de actie van de maand.

Neem voor meer informatie contact op via info@primavoeding.nl of 06-43577459.

Lees verder »

Koken met minder zout

donderdag 24 oktober 2013

Vandaag was Liesbeth Smit te gast bij Debby en haar mannen op Radio en TV West. Hier vertelde zij over het koken met minder zout. Want ook als je niet te kwistig strooit met zout krijg je hier al snel te veel van binnen.

Enkele van de tips nog eens op een rijtje:

Gebruik zo min mogelijk kant en klaar producten. Hier wordt veel zout aan toegevoegd, zowel voor de smaak als het verlengen van de houdbaarheid. Bouw je zoutgebruik beetje… Lees verder »

Coeliakie

donderdag 17 oktober 2013

Weet je wat coeliakie is? Als je het zelf hebt waarschijnlijk wel.
Coeliakie is een ziekte waarbij je geen gluten kan verdragen. Gluten zitten in allerlei producten, zoals tarwe, spelt, rogge, gerst, kamut en haver (in sommige gevallen). Ook producten die hiervan gemaakt zijn kan je niet eten.

 

Begeleiding
 

Bij Prima Voeding kan je begeleiding krijgen bij het aanpassen van je voedingspatroon als je coeliakie hebt. De diëtist is gespecial…

Lees verder »

Prima Voeding ook op Pinterest

dinsdag 8 oktober 2013

Prima Voeding bied nu ook inspiratie via Pinterest. Wil je inspiratie  voor mooi uitziende, lekkere en gezonde gerechten zien? Of weten hoe 200 kcal eruit zien?

Ga dan naar http://www.pinterest.com/liesbethverbrug/boards/ 

Lees verder »

Workshop (Op)voeding in de week van de opvoeding.

woendag 18 september 2013

Heb jij een moeilijke eter? Is het niet altijd even gezellig aan tafel? Kom dan naar een van onze workshops over voeding en opvoeding in de week van de opvoeding. Opvoedingsondersteuning at Home en Prima Voeding organiseren deze avonden voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.

 

Programma

Tijdens deze avond komen onder andere gezonde voeding, variatie in de voeding en de sfeer aan tafel aan bod. Voor het gehele programma klik hie…

Lees verder »

Nieuwsbrief september 2013

woendag 11 september 2013

De nieuwe nieuwsbrief is zojuist verstuurd. Deze keer gaat hij over gezond leven en balans houden voor het hele gezin. Bekijk hier de nieuwsbrief.

Wil je ook elke 3 maanden de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan nu hier in.

Lees verder »

Nieuwe workshop: Mama's Balans, gezond en ontspannen leven

woendag 4 september 2013

Ben jij ook een moeder die altijd op zoek is naar de juiste balans tussen gezin, werk en tijd voor jezelf? Dan is de 2-delige workshop Mama’s balans van Adoa Consult en
Prima Voeding wat voor jou!   Om alle ballen in de lucht te houden is het belangrijk dat je stress verlaagt en zorgt dat je in goede conditie blijft. Samen met Anne Marie van Ravesteijn, coach en Liesbeth Smit, diëtist ga je aan de slag om meer balans in je leven te creëren. … Lees verder »

Gastblog: Alcohol en zwangerschap

dinsdag 3 september 2013

Je zou kunnen denken dat over invloed van alcohol drinken tijdens de zwangerschap alles al bekend is. Maar toch weet de wetenschap ons  af en toe te verrassen met een interessant onderzoek met vrij onverwachte resultaten. Zo is het ook met een recent onderzoek van de Universiteit van Bristol over alcohol en zwangerschap. De onderzoekers vonden geen relatie tussen alcohol drinken tijdens de zwangerschap en evenwichtsbehoud van kinderen. Maar juich… Lees verder »

Prima Voeding op Radio/TV West

woendag 28 augustus 2013

Op 22 augustus was Liesbeth Smit van Prima Voeding te horen en zien op Radio/TV West. Hier ging zij in gesprek met Isabelle Brinkman en Paul van Berkel over het feit dat mensen gemiddeld 32 jaar van hun leven op dieet zijn.

Luister hier het fragment terug.

Lees verder »

Blog: Back in shape na je zwangerschap

woendag 14 augustus 2013

Weer in vorm komen na je zwangerschap is een hele klus. Voor mij in ieder geval en met mij vast wel anderen.   Tijdens de eerste zwangerschap kwam ik 20 kg aan. Teveel eten, te weinig bewegen. Het was duidelijk waardoor het kwam. Ik viel af zonder veel moeite te doen en borstvoeding te geven, maar 5 kg bleven eraan zitten. Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik 13 kg aan door normaal te eten en meer te bewegen, want met een dreumes moet je we… Lees verder »

Gastblog: Opvoeden begint met voeden!

donderdag 8 augustus 2013

Opvoeden begint met voeden!

Voedsel is de brandstof die kinderen nodig hebben om gezond op te groeien. Jonge kinderen zijn daarvoor aangewezen op de zorg van ouders. Zij bepalen wat er gegeten wordt en leggen daarmee de basis voor een (on)gezond eetpatroon. Maar, hoe klein kinderen ook zijn, ze laten zich niet alles in de mond stoppen! Vinden ze iets niet lekker dan spugen ze het rustig weer uit of houden hun mond dicht. Als ouder sta je dan mac… Lees verder »

Nieuw bij Prima Voeding

donderdag 1 augustus 2013

Sta je ook vaak in de supermarkt naar het etiket te kijken en geen idee wat er nu eigenlijk op staat? Ben je aan het afvallen en weet je niet welk product je moet kiezen? Of ben je zwanger en wil je weten wat je nu wel zou kunnen eten of hoe je een gezonde maaltijd klaarmaakt?

Bij Prima Voeding kan je nu ook een individuele supermarktrondleiding volgen. Je kan kiezen uit Prima mini, Prima basis of Prima extra pakket. Klik hier voor meer informat…

Lees verder »

Nieuwe spreekuurlocatie

dinsdag 30 juli 2013

Prima Voeding heeft een derde spreekuurlocatie geopend. Vanaf heden kan je op woensdagmiddag terecht in het gebouw van Jeugdtandzorg West aan het Rijswijkseplein 56 in Den Haag.

Ook als je niet onder begeleiding bent bij de tandarts, dan kan je terecht op deze locatie.

Wil je een afspraak maken op deze locatie? Bel dan op werkdagen tussen 8 en 17 uur met 06-43577459 of stuur een e-mail naar info@primavoeding.nl

Lees verder »

Gastblog: Rare eetgewoonten tijdens je zwangerschap

zaterdag 13 juli 2013

Wij hebben het al zo moeilijk tijdens onze zwangerschap en dan krijg je dit nog. Zin om 's nachts liters grapefruitsap te drinken. Of Turks brood of alleen beschuit. Of elke dag een broodje haring. En vergeet niet de augurken met slagroom of ijs. Rare eetlusten horen bij de zwangerschap of je het wil of niet. Ze kunnen van verschillende aard zijn:

een versterking of totale verandering van wat je lekker vindt, zin in een rare combinati… Lees verder »

Informatie avond Voeding en Zwangerschap

donderdag 11 juli 2013

Wil je meer informatie over eten tijdens je zwangerschap? Bureau Klasse Kraamzorg organiseert in samenwerking met de diëtist van Prima Voeding een informatieavond over voeding en zwangerschap. De avond vindt plaats in Borrelrestaurant Kleyn onder het genot van gezonde hapjes en een drankje. Na afloop ontvang je een goodiebag met daarin o.a. handige goodies, kortingsbonnen, recepten en informatie over zwangerschap.

Schrijf je nu in voor de avond … Lees verder »

Diabeten kunnen nu ook terecht bij Prima Voeding

zondag 7 juli 2013

Prima Voeding is sinds begin juli een contract aangegaan met EHLZA (Eerstelijns Zorggroep Haaglanden). Hierdoor kunnen nu ook Diabeten geholpen worden die onder begeleiding zijn bij huisartsen aangesloten bij deze organisatie.

Er kunnen afspraken gemaakt worden op een van de spreekuurlocaties in Den Haag of Voorburg. Een verwijsbrief voor de zorg die onder de keten valt is noodzakelijk.

 

Lees verder »

Prima Voeding op Radio FunX

donderdag 4 juli 2013

Liesbeth Smit was in de ochtend van 4 juli te beluisteren op Radio FunX. Ze vertelde hier meer over Pica. Een eetstoornis die ook bij zwangere vrouwen voor kan komen.

Luister hier het item terug.

Lees verder »

Nieuwsbrief juni 2013

donderdag 27 juni 2013

De nieuwsbrief van Prima Voeding is uit! Deze nieuwsbrief komt elk kwartaal uit met nieuwtjes en tips.

In deze nieuwsbrief kan je allerlei tips over vakantie en picknicken lezen. Wil je lekker picknicken en zoek je recepten. In de nieuwsbrief vind je recepten voor stapelboterhammen en smeersels voor op brood. Hoe kan je gezond eten op vakantie en nog veel meer nieuws. Wil je de nieuwsbrief lezen? Klik dan hier.

Aanmelden voor de volgende nieuws…

Lees verder »

Nieuw bij Prima Voeding

maandag 24 juni 2013

Ben je zwanger? Bij Prima Voeding kan je nu naast de voedingscheck voor zwangeren ook de mini voedingscheck voor zwangeren laten doen.

Per e-mail vul je een voedingsdagboek in, dit mail je naar Prima Voeding en de diëtist analyseert je voedingspatroon en let daarbij op de belangrijke voedingsstoffen voor je zwangerschap.

Deze voedingscheck is niet geschikt voor zwangere vrouwen die een dieet nodig hebben. Wil je uitgebreidere informatie? Kies d…

Lees verder »

Prima Voeding deskundige voor momsandthecity.nl

zaterdag 22 juni 2013

Liesbeth Smit, diëtist bij Prima Voeding is nu ook deskundige voor www.momsandthecity.nl. Hèt informatiepunt voor en door (aanstaande) moeders.

Liesbeth zal voor deze site vragen beantwoorden met betrekking tot voeding en zwangerschap. Ook vind je andere deskundigen op deze site, zoals een coach voor moeders, draagdoekconsultent en lactatiekundige. 

Ben je zwanger en op zoek naar informatie? Kijk dan zeker een keer op deze website.

Lees verder »

Nieuw bij Prima Voeding

maandag 20 mei 2013

Een te hoog cholesterol, maar geen tijd of zin om naar het spreekuur van een diëtist te gaan? Volg dan nu de 12 weken durende online cursus van Prima Voeding. In 12 weken leer je alles over cholesterol en voeding.

De cursus start met het invullen van een voedingsdagboek van een week. Aan de hand hiervan analyseert de diëtist je voeding en geeft persoonlijke tips. Daarna ontvang je elke 2 weken een e-mail met daarin een nieuw onderwerp over chole…

Lees verder »

(W)eten ook te koop via Prima Voeding

woendag 10 april 2013

Wil je afvallen of gezonder gaan eten? Dat kan met het boek (W)eten. Dit boek is geschreven door de diëtisten van Weten&Eten.

Het boek bevat weekmenu's voor 4 weken. Per dag wordt aangegeven wat je die dag kan eten, maar natuurlijk kan je ook de dagen uitwisselen met elkaar. Tevens staan er variaties in voor ontbijt, lunch en diner, zodat je ook na 4 weken nog met de menu's vooruit kan. En ook aan de feestelijke variaties is gedacht.

In het boe…

Lees verder »

Workshop Een lage landen-bento maken

vrijdag 5 april 2013

Kikker bento box open

De leukelunchbox en Prima Voeding geven nu samen een leuke, ceratieve workshop rondom de Hollandse bento lunchbox.

De workshop ‘Een lage landen-bento maken’ is een workshop in de omgeving van Leiden en Voorburg, waar in je samen met een aantal vriendinnen of vrienden, met vaders of moeders uit je wijk of bekenden van het schoolplein in een groepje aan je eigen keukentafel leert hoe leuk en gemakkelijk het is om zelf een bento-lunchtrommel te m…

Lees verder »

Nieuw bij Prima Voeding

vrijdag 22 maart 2013

Eet jij gezond? Bij Prima Voeding is het nu ook mogelijk om een eenmalige voedingscheck te laten doen om te kijken of jouw voeding, of dat van je kind, gezond is en voldoende voedingsstoffen bevat.

Tijdens de voedingscheck wordt eenmalig gekeken naar het voedingspatroon van jou of je kind. Aan de hand hiervan geeft de diëtist een eenmalig advies op maat dat is toegespitst op jouw situatie. Op deze manier kan je op een makkelijke manier meer inzi…

Lees verder »

Prima Voeding nu ook in Voorburg!

maandag 18 maart 2013

Nieuwe vestiging

Prima Voeding heeft een nieuwe vestiging in Voorburg! Per 20 maart 2013 kan je terecht voor dieet- en voedingsadvies van Prima Voeding op het spreekuur bij M2 tandartsen.

In het oude postkantoor van Voorburg aan de Prins Bernhardlaan 1, zit sinds 2 jaar M2 tandartsen. Zij hebben het oude postkantoor omgetoverd tot een sfeervolle tandartsenpraktijk, waar je van alle gemakken bent voorzien. In deze schitterende omgeving kan je nu…

Lees verder »

Gastblog Bento Lunchbox

donderdag 14 maart 2013

In Japan is het al een ware rage, gezonde en lekkere lunches die ook nog eens mooi zijn om naar te kijken! Vanaf de eerst dag dat mijn dochtertje naar school ging heb ik iedere dag zo'n lunchtrommel meegegeven. In het begin om het haar wat gemakkelijker te maken om naar school te gaan en het afscheid iets te verzachten. Maar nu, ruim anderhalf jaar later nog steeds, omdat ze er iedere dag enorm blij van wordt en zo altijd een stukje van thuis in …

Lees verder »

Spreekuur in Hart van Moerwijk

maandag 11 maart 2013

Sinds 28 februari 2013 heeft Prima Voeding een spreekuur in Hart van Moerwijk in Den Haag. Je kan hier terecht op donderdagochtend tussen 9.15 uur en 12.30 uur.

Momenteel is er geen wachttijd voor het spreekuur en kan je meteen terecht! Neem contact op voor het maken van een afspraak.

 

Lees verder »