De diëtist test GOK

dinsdag 13 juni 2017

Dinsdag: 13 juni:
Mijn eerste werkdag van deze week. Ondanks dat ik veel zit, weet ik dat het voeren van gesprekken op het spreekuur ook vrij intensief is en normaal let ik erop dat ik voldoende eet en ook mijn tussendoortjes neem, omdat ik anders eind van de middag nog wel eens trillerig wordt.

Gisteren had ik een Noors platbrood gebakken. Dat zag er lekker uit en ik mis ook wel een beetje het brood. Ik heb dat ontbeten met zelfgemaakte eisalade en wat alfalfa. Het bleek voldoende om de dag vol te houden, maar het was voor mij niet een fijn ontbijt, het viel erg zwaar. Maar als lunch is dit prima. Weer op zoek naar een nieuw ontbijt voor morgen.

Als lunch heb ik de GG Scandinavian bran Crispbread genomen. Dit is makkelijk als lunch op mijn werk. Normaal heb ik altijd crackers liggen daar en haal ik snel even wat beleg, groenten en fruit in de supermarkt om de hoek van mijn kantoor. Nu heb ik kipkerriesalade gehaald en kaassalade. Liever had ik het zelfgemaakt, maar dat was me niet gelukt, daarnaast nog wat salade.

Om 16.30 voelde ik me toch wat slap en heb een paar nootjes genomen. Die heb ik ook altijd in mijn bureaulade zitten. En toen ik om 18.00 uur thuis kwam stond het eten al op tafel. Wat een luxe om zo aan te kunnen schuiven. Ik heb 1 volkoren wrap gegeten gevuld met doperwten, maïs, paprika en wat kerstomaten en een beetje salsasaus.  Daarna nog een appeltje en ik was weer gevuld. Met in de avond weer een kop thee, was ik dag 4 ook goed doorgekomen. (78 gram koolhydraten)

Woensdag: 14 juni:
Vandaag had ik tijd om het ontbijt van zondag weer te maken en dat beviel goed. Ik heb het de hele ochtend volgehouden, ondanks dat ik vandaag naar een wat verder gelegen locatie moest fietsen en in de middag ook op de fiets naar mijn locatie voor de middag.

Ik blijf een gewoontedier en daarom heb ik dezelfde lunch genomen als gisteren. Het beleg stond tenslotte nog in de koelkast. Ik heb wel een halve komkommer door de salade gedaan.

Ik had geen behoefte aan een tussendoortje tot ik om 17.45 uur thuis was. Toen had ik wel trek en met nog een kort radio interview om 18.15 en nog 20 minuten fietsen voor de boeg voor mijn diner heb ik toch een paar noten genomen.

Eind van de middag vroeg een vriendin of ik die avond mee uit eten wilde. Eerst had ik nog wat bedenkingen, maar het is natuurlijk een mooi experiment, want ook je sociale leven moet doorgaan als je op je voeding let. Dat vind ik 1 van de belangrijkste dingen!

Normaal gaan we vaak sushi eten, maar dat leek me toch wat teveel van het goede. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten op het terras met verschillende gerechtjes, waarin ik die koos waarbij geen zetmeelrijke producten zaten. Wel heb ik een paar frietjes meegegeten. Helaas was er geen toetje met fruit. Dat heb ik dus overgeslagen.
Daarna nog heerlijk bij gekletst met een paar koppen thee.
(51 gram koolhydraten)

Vandaag bleek ik inmiddels ook al 1 kg afgevallen. Dat verbaast me niets, want ik moest enorm veel plassen de afgelopen dagen.

De werkdagen zijn wat lastiger, doordat ik weinig tijd heb om creatief te zijn, maar ik vind dat ik het er goed vanaf gebracht heb en ik kan dit zeker nog een week volhouden.Meer berichten