Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Thema van de maand: Kinderen en voeding

donderdag 19 juli 2018

Het thema van deze maand is kinderen en voeding. Een gezonde voeding is heel belangrijk voor kinderen. Kinderen zijn nog volop in de groei en dat maakt een juiste samenstelling van de voeding erg belangrijk. Dit is makkelijk gezegd, maar vaak zien we in de praktijk dat dit niet zo makkelijk gaat. Kinderen kunnen een sterke mening hebben als het gaat over eten en vaak vinden zij niet alles wat ‘gezond’ is lekker. Hoe gaan we hier mee om? En wat is eigenlijk een gezond voedingspatroon voor een kind?

Deze maand komen wij met een aantal tips voor kinderen. Of liever gezegd voor de ouders van deze kinderen. De ouders zijn vaak degene die de boodschappen doen en zij bepalen grotendeels (afhankelijk van de leeftijd) wat een kind eet. Daarnaast ben je als ouders ook een voorbeeld voor je kind. Wil je dat je kind gezonder gaat eten? Ga dan met het hele gezin aan de slag. Gezonde eetgewoonten zijn namelijk voor iedereen belangrijk.

Is uw kind een moeilijke eter? Heeft uw kind een te hoog gewicht voor zijn/haar lengte? Of is het gewicht van uw kind juist te laag voor zijn/haar lengte? Wil je meer weten over een gezond eetpatroon voor kinderen?
Maak dan een afspraak. Sarah en Liesbeth zijn beiden kinderdiëtist en kunnen kinderen en hun ouders begeleiden naar een gezonder eetpatroon.

Daarnaast weten Sarah en Liesbeth ook van alles over de mondgezondheid van kinderen. Er worden spreekuren gehouden op 4 verschillende locaties van tandartsenpraktijk Jeugdtandzorg West in Den Haag. Dus ook kinderen die regelmatig  gaatjes hebben, kunnen voor advies op het spreekuur terecht. Zo kunnen ook gaatjes voorkomen worden.
 Meer berichten