Goedevoornemens volhouden?

Gratis e-book met vijf van onze beste tips om van jouw voornemens een succes te maken.


Download
e-book »

Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Tips voor de decembermaand: Sinterklaaseditie

dinsdag 1 december 2020

Het is bijna december, een maand vol gezelligheid. Deze gezelligheid gaat vaak samen met veel  lekker eten en hoe kan je al dat lekkers weerstaan? Vandaag een aantal tips die helpen om gezondere keuzes te maken en in het bijzonder een aantal tips voor sinterklaas.

Veel snoepen is niet alleen slecht voor de tanden, maar ook voor je gewicht en het levert niet de voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond te blijven. Daarnaast vult het wel je maag, waardoor er voor gezonde producten dan minder ruimte is.

Wat snoepen kan met de feestdagen natuurlijk wel, het zijn voornamelijk de hoeveelheden waar we op moeten letten. Vooral voor een kind belangrijk om in de gaten te houden. Ze hebben een kleinere maag en zitten dus sneller vol.

Een aantal praktische tips:

  • Het begint bij de boodschappen. Koop niet teveel. Want wat je niet in huis hebt, kan je niet opeten. Wil je wel iets kopen, koop dan de kleinste verpakking. En koop alleen de twee dingen die jouw gezin het lekkerste vindt, anders eet je toch meer, omdat je al het lekkers toch wil proeven.

  • Is het heerlijk avondje daar gekomen? Zet dan naast de lekkernijen ook wat gezonde dingen op tafel. Bijvoorbeeld mandarijnen, ongezouten noten, rauwkost met eventueel een yoghurt-kruiden dip of wat humus.

  • Serveer het lekkers in kleine bakjes, mensen eten minder uit kleine bakjes is gebleken uit onderzoek.

  • Drink voldoende. Wanneer je te weinig drinkt laat jouw lichaam dit vaak merken door een gevoel van trek. Ga dit tegen door zelf de hele dag door voldoende te drinken.

  • Als je wat lekkers kiest, eet het dan met aandacht op. Proef goed, hoe smaakt het, hoe is de textuur? Eet rustig en kauw goed. Dit zorgt ervoor dat je eerder verzadigd bent van hetgeen je eet.

  • Wil je kiezen voor een betere keuze in snoepgoed? Kies dan voor taaitaai, de ouderwetse pepernoten of schuimpjes. Maar eet ook daar niet onbeperkt van. Meer inzicht in snoepgoed en hoeveel calorieën en suikers ze bevatten? Bekijk en vergelijk op onze december lekkernijen lijst.

  • Kies ervoor om bijvoorbeeld alleen snoepgoed in het weekend te eten en op Sinterklaasavond en niet de hele Sinterklaastijd door. Deze keer is hij namelijk wel 3 weken in het land!

Het lukt me toch niet

En gaat het toch een keer “fout”? Geen paniek! Ben niet te streng voor jezelf, negatieve gedachtes zorgen er vaak voor dat je meer gaat snoepen. Laat het los en ga de volgende dag weer met nieuwe moed verder. 

Mocht je meer persoonlijke tips willen om december gezonder door te komen voor je kind of jezelf? Maak dan nu nog een afspraak met ons en we maken een advies op maat.
En wist je dat als voor volwassenen het eigen risico al op is voor dit jaar, dat gesprekken in dit jaar volledig vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Blijf gezond en geniet van deze mooie en gezellige tijd!Meer berichten