Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Tips voor het omgaan met (een teveel aan) paaseieren

woendag 17 april 2019

Dit weekend is het weer Pasen. De paaseieren liggen al maanden in de winkel. En kinderen krijgen de laatste weken overal paaseitjes, bij de zwemles, op de hockey of andere sport, op de bso of kinderdagverblijf. En natuurlijk komt de paashaas nog langs op 1 van de paasdagen. De berg paaseieren bij Liesbeth, 3 kinderen, in huis groeit de laatste dagen behoorlijk. Maar ook kwam er nog een verdwaald ei van vorig jaar naar boven. Hoe ga je nou bewust om met al die eieren en zorg je dat je kinderen niet al teveel zoetigheid eten?

Tips

  • Kinderen mogen natuurlijk best paaseieren eten met Pasen. Tenslotte is het ook feest. Vlak na het paaseieren zoeken, mogen ze bij Liesbeth 1 ei (vaak zijn ze best groot) uitzoeken dat ze meteen op mogen eten. De rest van de eieren zijn (vaak in gedeeltes bij grote eieren) voor andere momenten waarop wel eens een tussendoortje gegeten wordt of als toetje.
  • Eitjes die ze krijgen bij de sportclub, op school of via de opvang belanden in de snoeptrommel en mogen opgegeten worden als ze uit school komen of als tussendoortje in het weekend. En daarbij wordt gedeeld met speelvriendjes of vriendinnetjes. Dat scheelt ook weer.
  • Als je kiest voor een gesloten snoeptrommel en die in een kast zet is de verleiding minder groot dan paaseieren in een mooie glazen schaal op tafel.
  • En hebben ze nou heel veel paaseieren gekregen, dan kan je er altijd nog chocolademousse van maken of een ander lekker chocoladegerecht. Dan heb je voor 1 dag een lekker toetje en meteen alle chocolade weer het huis uit.

Wij wensen jullie hele fijne Paasdagen. Geniet van elkaar en natuurlijk ook van de chocolade!

 Meer berichten