Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Prima Voeding Junior

Prima Voeding Junior voor kinderen van 0-12 jaar

Tips voor de decembermaand: Sinterklaaseditie

Praktijknieuws, dinsdag 1 december 2020

Het is bijna december, een maand vol gezelligheid. Deze gezelligheid gaat vaak samen met veel  lekker eten en hoe kan je al dat lekkers weerstaan? Vandaag een aantal tips die helpen om gezondere keuzes te maken en in het bijzonder een aantal tips voor sinterklaas.

Veel snoepen is niet alleen slecht voor de tanden, maar ook voor je gewicht en het levert niet de voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond te blijven. Daarnaast vult het wel je maa…

Lees verder »

70+ in coronatijd, hoe blijf je gezond?

Praktijknieuws, dinsdag 10 november 2020

Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam. Met name kwetsbare ouderen worden hard getroffen door de maatregelen van de afgelopen maanden. Isolatie en ondervoeding liggen op de loer. Dit maakt het extra belangrijk om als 70-plusser goed voor jezelf te zorgen. En ook voor familie extra belangrijk om dit in de gaten te houden.

Weerstand verhogen

Ondervoeding voorkomen en je weerstand op peil houden doe je door gezond en voldoende te eten. In dit a…

Lees verder »

Ik kom meteen 1 kilo aan als ik uit eten geweest ben, hoe kan dat?

Praktijknieuws, donderdag 29 oktober 2020

Deze vraag krijgen wij vaak tijdens ons spreekuur. Wij geven je graag antwoord op deze vraag.

Anders eten dan normaal

Als je uit eten gaat dan bevat het eten vaak meer zout dan je gewend bent. Als je meer zout eet, dan gaat je lichaam meer vocht vasthouden om het zout te verdunnen. Zodat de verhouding zout/vocht weer in balans komt. Hierdoor wordt je dus zwaarder op de weegschaal.
Dit is altijd tijdelijk, want als het overtollige zout weer ui…

Lees verder »

Gesjoemel met brood verleden tijd

Praktijknieuws, zondag 11 oktober 2020

Brood is niet meer weg te denken uit onze keukens. Wit, bruin, volkoren, spelt, meergranen... Er is ontzettend veel keus. En wat is nou eigenlijk het verschil? Maar nog veel belangrijker: zijn de namen wel 100% juist?

In de afgelopen jaren hebben misleidende namen van broden de nodige kritiek gehad, bijvoorbeeld in het programma Keuringsdienst van Waren. En terecht. Geregeld worden er lok-ingrediënten gebruikt op verpakkingen om het product aan…

Lees verder »

Corona nieuws

Praktijknieuws, dinsdag 6 oktober 2020

Bezoek je onze praktijk? Vanaf heden is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar in de publieke ruimtes van het gezondheidscentrum verplicht: denk daarbij aan de hal, in de lift/op de trap, in de wachtruimtes. In onze spreekkamer is het dragen van een mondkapje niet altijd nodig, wij kunnen meestal voldoende afstand bewaren en de ruimte wordt goed geventileerd. Vind je het prettig om ook daar een mondkapje te dragen, dan kan dat uiteraard.
Da…

Lees verder »

Corona nieuws

Praktijknieuws, donderdag 1 oktober 2020

Wij werken voorlopig nog door op onze locaties en dat we vinden het fijn dat dit kan. Per locatie is er vaak verschillend beleid wat betreft mondkapjes in de wachtruimte. Neem dus voor de zekerheid een mondkapje mee naar de afspraak. Kom je liever niet naar de locatie, dan kan de afspraak via beeldbellen of telefonisch doorgaan.

Kom je langs op onze locatie:

We houden 1,5 meter afstand We groeten zonder handen schudden Kom op t… Lees verder »

Nieuwe collega

Praktijknieuws, dinsdag 15 september 2020

Sinds juli is Lisa Maquelin onze nieuwe collega. Een aantal van jullie kennen haar al, zij heeft daarvoor 20 weken stage gelopen bij Samantha en Liesbeth.

Jullie vinden Lisa terug op onze locatie aan de Raadhuisstraat, Westerpoli en Calandstraat.

Wij wensen Lisa heel veel plezier!

Lees verder »

Praktijk niet bereikbaar

Praktijknieuws, dinsdag 8 september 2020

Op woensdag 9 september zijn wij vanaf 12 uur niet bereikbaar. Spreek de voicemail in en wij bellen donderdag terug. Je kan ook e-mailen via info@primavoeding.nl.

Lees verder »

Dit jaar nog 'gratis' naar de diëtist?

Praktijknieuws, vrijdag 4 september 2020

Wil je dit jaar nog starten met gezonder eten onder begeleiding van de diëtist? Of eindelijk eens aan de slag met je darmklachten? Je bloedsuiker, cholestrol of bloeddruk verlagen? Of bekijken of het veranderen van je voeding je fitter kan laten voelen?

En is het eigen risico voor dit jaar al opgebruikt? Dan kan je dit jaar nog zonder kosten naar de diëtist.
Dus waarom wachten tot januari? Nu is het moment. Dan ben je in januari zelfs al een…

Lees verder »

Terug uit een oranje gebied?

Praktijknieuws, dinsdag 11 augustus 2020

Ben je op vakantie geweest in een oranje gebied? Dan begeleiden we je binnen 10 dagen na thuiskomst graag via (beeld)bellen. Vanaf dag 11 na terugkomst, ben je weer van harte welkom op het spreekuur als je geen klachten vertoont.

Wil je even overleggen? Bel ons dan via 06-43577459 of mail naar info@primavoeding.nl.

Lees verder »

Vakantieperiode

Praktijknieuws, woendag 22 juli 2020

Tijdens de vakantieperiode zijn er altijd een aantal collega's aan het werk en kan je gewoon een afspraak inplannen op onze spreekuren. We zorgen dat de spreekuren van collega's die met vakantie zijn, doorgaan waar mogelijk, zodat we de wachttijden zo kort mogelijk houden.

Dus wil je in de zomerperiode met gezonde voeding en een gezonde leefstijl aan de slag, dan ben je van harte welkom!

Op 6 augustus zijn wij telefonisch niet bereikbaar, maa…

Lees verder »

Prima Voeding Junior tekent pledge voor minder kinderen met overgewicht

Praktijknieuws, donderdag 9 juli 2020

Op 25 juni tekende Liesbeth, namens Prima Voeding Junior, een pledge met nog acht andere partijen om de komende jaren te zorgen dat 89% van de kinderen in de gemeente Leidschendam-Voorburg een gezond gewicht hebben.

Prima Voeding Junior begeleidt in gezonde voeding, speciaal voor kinderen van 0-12 jaar, op de spreekuren van één van de tien locaties of via voorlichtingen op scholen aan zowel ouders. En doet dit op een speelse manier, waardoor kin…

Lees verder »

Spelregels voor afspraken op locatie

Praktijknieuws, woendag 13 mei 2020

Wij zijn heel blij weer te mogen starten met het ontvangen van klanten op onze locaties. Echter moeten we voldoen aan een aantal richtlijnen om jullie veilig te kunnen ontvangen en daarom hebben we spelregels opgesteld.

We sturen deze vooraf de afspraak aan iedereen per e-mail toe. Daarnaast is het natuurlijk ook nog altijd mogelijk om afspraken telefonisch of via beeldbellen te doen. Wij nemen weer vooraf contact met je op om de voorkeur te bes…

Lees verder »

Nog 1 weekje thuis

Praktijknieuws, vrijdag 8 mei 2020

Wij werken nog een weekje thuis.
Ondanks dat wij weer op locatie aan de slag mogen vanaf 11 mei hebben wij nog even tijd nodig om alles veilig te maken om jullie weer te ontvangen. Vanaf 18 mei openen de meeste van onze locaties weer de deuren. Als je een afspraak hebt wordt je vooraf gebeld. Je kan er ook nog voor kiezen om ons telefonisch of via beeldbellen te spreken.
We houden je op de hoogte.
 

Lees verder »

De diëtistenpraktijk op 1,5 meter? Nog veel vragen te beantwoorden

Praktijknieuws, maandag 27 april 2020

28 april voelde, tot dinsdag (21 april), voor mij als de dag van je uitgerekende datum, wanneer je een kind verwacht. Je weet wel dat heel weinig kinderen op die datum geboren worden, maar toch heb je wel grote verwachtingen voor die dag en is dat de dag waar je naartoe werkt.

Afgelopen dinsdag werd ook weer duidelijk dat je in deze coronacrisis niet te veel kan richten op een bepaalde datum. En natuurlijk wist ik wel dat we op 28 april niet wee…

Lees verder »