De diëtist test GOK

zondag 25 juni 2017

De 2 weken zijn alweer afgelopen en vandaag dus alweer het laatste blog over het testen van Liesbeth van Grip op koolhydraten.

Het resultaat: 1,7 kg lichter, centimeters heb ik helaas niet gemeten bij mezelf, maar mijn broeken zitten ruim.

Donderdag: 22 juni
De dag vandaag begonnen met de supervezelcrackers (2 stuks) met roomboter en kaas. Een goede start.

Als lunch weer de GG scandinavian crackers, want die vind ik toch makkelijk als ik werk. Deze keer erop grillworst en tuinkers en wat oude kaassalade. Daarnaast nog sla, olijven en komkommer.

Ik merk dat mij lichaam meer gewend raakt aan minder koolhydraten en het lukte me prima om te wachten tot de warme maaltijd. Ondanks de 10 minuten gesprekken van de meisjes aan het eind van de middag en daarna het ophalen van onze zoon. Deze avond hadden we zoete aardappel, biefstuk, broccoli en wat mayonaise op het menu en als toetje wat aardbeien en kersen.

Na het eten nog 25 minuten hardgelopen, want morgenavond is mijn man niet thuis en kan ik dus niet lopen. (Vandaag 67 gram koolhydraten)

Vrijdag: 23 juni
Een volle spreekuurdag in het vooruitzicht met een wisseling in locaties, waardoor ik vandaag zeker 60 minuten op de fiets zit. Als ontbijt de Griekse yoghurt met een handje gemengde noten.

Als (late) lunch carpaccio met sla, komkommer, dressing, pijnboompitten en wat kaas. Ondanks dat de lunch laat was voor mijn doen, hield ik het prima vol. En de feestelijke lunch smaakt me prima.

Omdat mijn man niet thuis is, maak ik wat makkelijks. Deze keer dus weer tosti's met salade. Ik heb van 2 sneden volkoren brood een tosti met gorgonzola gemaakt. Als toetje nog een appel.

De avond prima doorgekomen met een kop thee en een tevreden gevoel, omdat ik deze test toch maar mooi volbracht heb. En die 1,7 kg eraf is ook mooi meegenomen. (Vandaag 59 gram koolhydraten).

Conclusie en tips: Meer berichten