Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Thema van de maand: Diabetes

dinsdag 11 juni 2019

Deze maand staat bij ons in het thema: Diabetes.

Wanneer je diabetes hebt, is het belangrijk om niet te veel koolhydraten binnen te krijgen. Suikers zijn ook koolhydraten. Om te voorkomen dat je diabetes krijgt is het belangrijk om een gezond gewicht te hebben. En om een gezond gewicht te hebben is het goed om te letten op je suikerinname. Dagelijks krijgt meer dan 60% van de mensen in ons land te veel suiker binnen. Een Nederlander eet in totaal maar liefst 28 suikerklontjes per dag! Dat mag best wat minder.

Toegevoegde suikers zitten in heel veel producten, lees de etiketten maar eens!  Denk aan bijvoorbeeld vruchtensappen, snoep en koek, maar ook wordt het toegevoegd aan bijvoorbeeld sauzen, vleeswaren enz. Alles voor een betere, meer populaire smaak, zodat de fabrikant meer verkoopt, want vaak is suiker niet eens nodig voor bijvoorbeeld een betere houdbaarheid.

 

Heb jij (pre)diabetes en wil je hulp bij afvallen en een gezond voedingspatroon met minder suiker. Maak dan een afspraak bij een van onze diëtisten. Wist je dat wij ook mensen met Diabetes type 1 begeleiden of bij type 2 met insuline. Liesbeth heeft vorig jaar de post HBO voeding en diabetes afgerond en Sarah gaat deze het komende jaar doen.

Tevens is een koolhydraatbeperkt dieet is erg effectief voor mensen met diabetes. Interesse? Meld je dan aan voor ons 12 weken programma Grip op Koolhydraten!

 Meer berichten