Kieskeurige eter? Gratis e-book!

Met tips om van jouw kind (2 tot en met 10 jaar) een goede eter te maken.


Download
e-book »

Thema van de maand: feestdagen

woendag 28 november 2018

O jee?! De feestdagen staan weer voor deur. Een periode van gezelligheid met familie en/of vrienden. Maar ook veel etentjes en lekkernijen. Hoe gaan we daarmee om? Omdat dit voor veel mensen een lastige periode kan zijn, geven wij deze maand voedingstips voor tijdens de feestdagen.

Wat belangrijk is om te beseffen is dat de feestdagen maar een korte periode in het jaar is en dat je  tijdens deze periode best wat extra’s mag eten. Een bekende uitspraak: ‘Je wordt niet dik tussen kerst en oud-en-nieuw maar tussen oud-en-nieuw en kerst.’ Als we met de feestdagen wat meer eten, zorgt dat er niet voor dat we gelijk veel kilo’s aankomen. Daarnaast zijn er genoeg andere dagen in het jaar waarin je wel gezond kan eten. Zo kun je tijdens de feestdagen best een beetje genieten en wat meer of wat ongezonder eten. Tenslotte zijn er maar 5 feestdagen in december en januari.

Wat wel belangrijk is dat je niet de hele maand december (en wellicht al november) los gaat. En een beetje opletten tijdens de feestdagen kan natuurlijk geen kwaad.

Daarom komen wij deze maand met voedingstips en weetjes voor sinterkaas, kerst en oud-en-nieuw.

We starten vrijdag met de tips voor sinterklaas. Wellicht wordt dit bij jullie dit weekend al gevierd?

 Meer berichten