Het doolhof van alle voedingsapps

Er ontstaan steeds meer gezondheidsapps waar je een voedingsdagboek bij kan houden. Het kan lastig zijn om de juiste voor jezelf te vinden. 
Geen app is superieur, maar onze cliënten geven regelmatig aan welke apps voor hun fijn bleken te werken. Lees hier welke dat zijn. 

  1. Lifesum
    Met een handige berekening op basis van jouw gegevens houdt de app bij hoeveel calorieën en macro’s jij mag eten. De app kan je ook helpen bij het volgen van een dieet en je kan je beweging en waterinname bijhouden. Daarbij kun je de app koppelen aan verschillende fitness apps. 
     
  2. MyFitnessPal
    Naast calorieën, berekent MyFitnessPal ook uit hoeveel vezels, macro’s en bijvoorbeeld cholesterol je binnenkrijgt. Ze geven je de optie om je eigen doelen op te stellen, of om gepersonaliseerde doelen te ontvangen. Ook koppelen aan je favoriete fitness apps is geen probleem! Daarbij heb je ook de optie om vrienden via de app berichtjes te sturen en zo elkaar te motiveren.
     
  3. My Diet Diary
    Een fijne en overzichtelijke app. Buiten je calorieën, macro’s en beweging, kun je ook je vitamine- en waterinname bijhouden. Ter motivatie herinnert de app je ook nog wanneer je moet eten en sporten. Je gewicht bijhouden en verschillende doelen opstellen om af te vallen, of juist aan te komen, is ook allemaal mogelijk met My Diet Diary.
     
  4. FatSecret 
    In je persoonlijke logboek kun je gemakkelijk je calorieën, macro’s en algemene dagelijkse hoeveelheid bijhouden. De app beschikt ook over een soort Instagram achtige feed, waarin leden hun eten en voortgang delen. Ook biedt FatSecret nog de optie tot het bijhouden van je dagelijkse beweging.
     
  5. LoseIt
    Een overzichtelijke app waarin je gemakkelijk per maaltijd je calorie inname kunt bijhouden. LoseIt! houdt ook je macro’s bij en geeft ook de optie tot het bijhouden van je waterinname. Daarbij kun je ook je vrienden uitdagen voor challenges of deelnemen aan die van anderen. Het is een Engelstalige app, maar de app heeft geen moeite met het herkennen van je dagelijkse boodschappen.
     
  6. Mijn eetmeter
    Het eetdagboek van het Voedingscentrum. Mijn Eetmeter haalt productinformatie uit de Levensmiddelendatabank, informatie die direct van fabrikanten afkomt. Ze rekenen voedingswaarde om zoals je het eet en geven je inzicht in hoeveel energie, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, vezels en zout er in een product zit – en daarbij let de app ook op vitamines en mineralen. En je kan nu ook verpakkingen scannen, zo kost het invoeren nog minder tijd.